Koeajossa Alfa Romeo 159 Sportwagon 1750 TBi

Taustaa

Alfa Romeo on merkki, joka tunnetaan ja joka kiinnostaa ihmisiä, mutta Suomessa se ei koskaan ole saavuttanut 0,5 %:a suurempaa markkinaosuutta. Huippuhetket niin Suomessa kuin koko Euroopassa sijoittuivat 80-luvun lopun kasinovuosiin. Nyt Alfa Romeo on saanut meillä uuden maahantuojan ja pitkästä aikaa maanlaajuisen myyntiverkoston. Alfa 159 esiteltiin vuoden 2005 lopussa ja sitä uudistettiin kevyesti vuodelle 2009. Keväällä 2009 esiteltiin 1,75-litrainen bensaturbo.

Kori ja sisätilat

Alfa 159:n tärkeimpiä myyntivaltteja on muotoilu. Pituutta kummallakin korimallilla on 466 cm ja leveyttä 183 cm. Siihen verrattuna sisätilat ovat niukat. Takapenkille käynti on ahdasta ja polvitila on pikkuautoluokkaa. Myös pääntila loppuu jo keskimittaiselta eikä farmarimalli ole tässä suhteessa sedania etevämpi. Edessä tilaa on riittävästi. Etuistuimet ovat alimmassakin asennossa tavanomaisella korkeudella, joten urheilullista ajoasentoa hakevalle ei löydy ratkaisua. Etuistuimien muotoilu on onnistunut hyvin ja pehmustus on jämäkkä.

Farmarimallin tavaratila on kilpailijoihin verrattuna pieni. Luukku on alareunasta kapea ja tavaratilan pohja on selvästi kynnystä alempana. Kaadetut takaselkänojat jäävät vinoon asentoon. Kuljetuskykyä on kuitenkin tuntuvasti enemmän kuin sedanissa, jonka tavaratila on niin ikään niukasti mitoitettu.

Näkyvyys eteen on kohtuullinen, mutta takanäkyvyyttä ajatellen lisävarusteena oleva peruutustutka tulee tarpeeseen. Ulkopeilit ovat kelvolliset. Kääntöympyrä on hieman luokan keskikokoa suurempi.

Moottori ja suorituskyky

159:n moottorivalikoima Suomessa painottuu nyt dieseleihin, joita on tarjolla peräti viisi erilaista. Aikaisempien dieselkokemusten sijaan koeajon kohteena oli nyt uusi 1,75-litrainen bensaturbo. Suorasuihkutusmoottorissa on tehoa 147 kW/200 hv ja vääntöä 320 Nm jo 1400 kierroksella. Tyhjäkäynnillä moottori sammahteli tottumattoman käsissä, mutta jo hieman kierroksia lisätessä voimaa oli kiitettävästi. 1750 TBi:n ominaisuudet ovat läpi kierroslukualueen tasolla, josta dieseleissä voidaan vain haaveilla. Vastaavasti ilmoitettu yhdistetty kulutus nousee yli 8 litran. Kaikissa 159-versioissa on nyt kuusi vaihdetta. TBi:ssä ohituskiihtyvyyttä riittää vielä kuutosellakin.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

159:n ohjauksesta on jäänyt aikaisempien kesäkelikokemusten perusteella tämänkertaista parempi kuva. Nyt tuntui siltä, että ohjaustehostuksen suunnittelussa on mennyt jotakin vikaan: ohjaus on maantienopeuksissa totuttelua vaativan kevyt ja pysäköitäessä raskas. Keveydestä huolimatta ohjaustuntuma on kuitenkin maantiellä hyvä. Leveillä kesärenkailla vaivannutta vetelyä urissa ei puolestaan nyt esiintynyt.

159:n jousitus on ilmeisesti suunniteltu moottoriteille. Kaupunkiajossa lumipolanteisilla teillä se tuntuu rasittavan epämukavalta. Paljaalla maantielläkin jousitus välittää jatkuvaa lievää tärinää.

Uuden moottorin äänet ovat sivistyneet eivätkä nouse häiriötekijäksi. Sen sijaan rengasmelua on tavanomaista enemmän.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustelu on halvimmassa 120-hevosvoimaisessa muita niukempi. Tehokkaammissa malleissa tavaraa on sen sijaan mukavasti. Vakiona on mm. 7 turvatyynyä, 2 alueen automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin, 17" kevytmetallivanteet, sadetunnistin ja himmenevä sisäpeili. Metallivärin saa kohtuulliseen 600 euron hintaan. Bi-ksenon-valoista joutuu pulittamaan runsaat 1 000 euroa. Parkkitutkat maksavat vajaat 700 euroa. Koeajoauton tyylikäs alcantaratyyppinen Alfatex-verhoilu maksaa noin 160 euroa. 

159:n sisustus on kaikkiaan tyylikäs, persoonallinen ja laadukkaan tuntuinen. Lisämittarit (polttoaine, lämpö, ahtopaine) on sijoitettu keskikonsoliin, josta löytyy myös starttinappi. Käsijarru on perinteinen ja jää keskikyynärnojaan nojailevan matkustajan käden alle. Vaihteensiirto ei ollut erityisen sujuva ja kytkin on pitkäliikkeinen. Ohjauspyörän puolien takana on kolme viikseä, joiden toiminnot säätöpyörineen vaativat hieman perehtymistä. Radion säätimet ratissa ovat hanskat kädessä käytettäviksi turhan pienikokoiset. Ilmastointiautomatiikka käyttäytyy vanhaan japanilaistyyliin: 20 asteen pakkasesta kylmällä autolla lähdettäessä puhallus on liki täysillä. Periaatteessa tehokasta, mutta epämukavaa.

Kilpailuasetelma

Alfa 159 tarjoaa nyt hienoja voimanlähteitä niin bensa- kuin dieselvalikoimassa. Auto on tyylikäs, persoonallinen ja ajo-ominaisuuden varsin hyvät. Mukavuuden osalta jää kuitenkin paljon parantamisen varaa. Hinnoittelu ei uudella maahantuojalla ole muuttunut ainakaan kilpailukykyisemmäksi, ja 1750 TBi:n hinta vastaa samantehoista Audi A4:ää.

21.2.2010 Timo Nurmela

takaisin