Koeajossa Citroën C3 VTi 95 Confort

Taustaa

Citroën C3 ei ensimmäisellä sukupolvellaan onnistunut nousemaan aivan luokkansa myyntihuipulle Euroopassa. Peruskonsepti todettiin kuitenkin toimivaksi ja toinen sukupolvi jatkaa samoilla linjoilla. Korin perusmuoto on samantyylinen, mutta yksityiskohtia on hiottu niin, että kokonaisuus on selvästi edeltäjää näyttävämpi. Keula on massiivinen ja kattolinja edelleen rättisitikkamaisen pyöreä. C3 on edelleen aina 5-ovinen. 3-oviseksi malliksi tulee kalliimpi sisarmalli DS3.

Kori ja sisätilat

C3:n ulkomitat ovat kasvaneet maltillisesti. 3,94 metrin pituudellaan se ei yllä luokkansa suurimpien joukkoon. Tiloiltaan C3 ei ole suurentunut, vaan takatilat ovat edelleen niukahkot. Etenkin polvitilaa on keskimääräistä vähemmän eivätkä 180-senttiset mahdu istumaan peräkkäin. Jalkaterät mahtuvat mukavasti etuistuimen alle. Pääntilaa on tehty matalan takaistuimen avulla. Kulkuaukko on takaistuimelle riittävän leveä, mutta kynnykset ovat korkeat. 

Edessä tunnelma on väljä ja tilaa on hyvin. Etuistuimiin on saatu melko hyvin sivutukea, mikä kapeahkossa pikkuautossa ei ole helppoa. Sen sijaan istuinosat ovat kovin lyhyet ja reisituki jää sen takia puuttelliseksi. Ajoasennosta saa muilta osin hyvän. Tavaratila on reilusti mitoitettu ja selkeän muotoinen. Nostokynnys on korkea ja kaadettu takaselkänoja jää kovin vinoon.

Näkyvyys on hyvä lukuun ottamatta loivia etupilareja, jotka muodostavat katveen kaarteessa. Ulkopeilit ovat lyhyehköt. Kääntöympyrä on pieni.

Moottori ja suorituskyky

C3:n 1,4- ja 1,6-litraiset moottorit ovat tuttuja monista muista PSA-konsernin pikkumalleista. 73-hevosvoimainen perusmoottori on vanhanaikainen, mutta muut vaihtoehdot ovat ajanmukaisia. BMW:n kanssa kehitetyt VTi-bensamoottorit ovat vääntäviä ja kierrosherkkiä. Koeajettu 1,4-litrainen (70 kW/95 hv) on suorituskyvyltään kokoistensa parhaimmistoa. Hyvää ohituskiihtyvyyttä auttavat osaltaan vaihteiden lyhyet välitykset. Dieseleiksi tarjotaan Suomessa toistaiseksi vain 1,6-litraista (66 kW/90 hv), joka ovat suoritusarvoiltaan kilpailukykyinen ja varustettu hiukkassuodattimella.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

C3 osoittautui käsiteltävyydeltään hyvin reagoivaksi ja miellyttäväksi. Ohjaus on maantiellä tunnokas, mutta kaupungissa liiankin kevyt. Mutkatielläkin C3:lla ajaa mielellään. Myös jousitus toimii paremmin suuremmissa nopeuksissa. Kaupunkivauhdissa se tuntuu hieman kovalta. Isommat heitot menevät pehmeästi ja auton kokoon nähden mallikelpoisesti.

Melu on kokoluokan tavanomaisella tasolla. Eli rengasmelua on pinnan karkeudesta riippuen kohtalaisesti tai runsaasti. Moottori on hiljainen.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustetasoja on kolme. Perusmoottorin saa Attraction- tai Confort-varusteilla ja muut Confort- tai Exclusive-varusteilla. Attractionin varusteluun sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, radio/CD, kauko-ohjattava keskuslukitus ja sähkölasit edessä. Ilmastoinnin ottaminen lisähintaan ei kannata sillä lähes sen lisähinnalla saa Confortin, jossa on manuaali-ilmastoinnin lisäksi mm. keskikyynärnoja edessä, kuljettajan istuimen korkeussäätö, vakionopeussäädin, sumuvalot ja nahkaratti. Exclusive-varusteita ovat mm. automaatti-ilmastointi, himmenevä sisäpeili, parkkitutka takana, 16" kevytmetallivanteet, sadetunnistin sekä panoraamatuulilasi, joka jatkuu katolle. Sen saa tarvittaessa peitettyä liukuvan sisäkaton etuosan avulla. Pitkillä kuljettajilla panoraamanäkymät eivät ole mahdollisia, koska pää osuu taakse vedettyyn sisäkattoon.

Sisustus on persoonallinen ja voimakkaasti muotoiltu. Kojetaulussa on paljon maalattua muovia. Verhoilukangas on Confortissa tyylikästä plyysiä ja Exclusivessa jopa hieman ylellisesti osittain alcantaraa. Ohjauspyörän alaosa on suora. Nopeusmittarissa muotoilu on hieman mennyt selkeyden edelle. Vaihdevipu on pitkä - myös liikeradoiltaan. Hansikaslokero on tilava. Laatuvaikutelma on hintaluokassaan kohtalaisen hyvä ja paljon edeltävää mallia parempi. Polttoainesäiliön korkki on avattava avaimella.

Kilpailuasetelma

C3 on persoonallinen auto, jota on helppo ajaa. Se ominaisuuksista mikään ei ole selkeästi kilpailijoiden edellä, mutta takaistuintiloja lukuun ottamatta se ei myöskään jää selvästi niitä jälkeen. Edeltävä malli oli loppuvaiheessa edullinen ja siihen verrattuna hinta on noussut parilla tonnilla. Hinta osuu nyt varsin tarkasti kilpailijoiden keskivaiheille.

20.3.2010 Timo Nurmela

takaisin