Koeajossa Citroën C3 Picasso 95 VTi Confort

Taustaa

Pienten tila-autojen suosio ei ole noussut aivan yhtä korkealle kuin luokkaa isompien mallien, vaikka monessa tapauksessa tällaiset autot olisivat käytännöllisempi valinta kuin Golf-luokan perheauto. Myös tarjonta tässä luokassa on vähäisempää, myyntiykkösenä Euroopassa on edelleen jo vuosia markkinoilla ollut Opel Meriva. Citroën C3 Picassolla merkki haluaa toistaa saman tempun kuin C4 Picassolla eli nousta luokkansa suosituimmaksi.

Kori ja sisätilat

C3 Picasso on perusmuodoltaan laatikko, jonka kulmat on pyöristetty. Muotoilu houkuttelee enemmänkin nuoria ostajia kuin eläkeläispariskuntia, jotka ovat tällaisten autojen toinen merkittävä ostajaryhmä. C3 Picasso on 408 cm pitkä, mikä on muutaman sentin enemmän kuin Merivan tai Grand Moduksen pituus. Takaistuintilat eivät aivan yllä Merivan mittoihin. Pituuteen nähden tilaa on kuitenkin runsaasti. Polvitila riittää täysikokoisille aikuisille, samoin pääntila ellei autossa ole lisävarusteena saatavaa lasikattoa. Leveyssuunnassa sisätilat ovat melko kapeat.

Takaistuimella reisituki jää vähäiseksi ja muotoilu on muutenkin olematonta. Selkänojan kaltevuus on säädettävä. Käynti takaistuimelle on hieman ahdas, sillä ovi on kapea ja avautuu melko vähän. Etuistuimen säätövara on korkeussuunnassa poikkeuksellisen laaja, mutta pituussuunnassa jo 185-senttinen tavoittelee takimmaisia säätöpykäliä. Ohjauspyörässä on pituussäätö, mutta polkimiin nähden ratti jää silti melko kauas. Tämä johtuu osittain ratin loivasta asennosta.  Pehmeähköt etuistuimet ovat melko mukavat. Istuimet näyttävät muodokkailta, mutta pehmeät reunat antavat käytännössä niukasti sivutukea.

Tavaratilaa on perusasennossaan enemmän kuin Golf-luokan autoissa ja laajennettuna yli 1500 litran litratilavuus on suuri. Pituus jää kuitenkin noin 1,5 metriin. Tavaratilan laajentaminen on helppoa ja laajennetun tilan pohja tasainen pelkästään selkänojat kääntämällä. Hattuhyllyn paikalleenlaitto vaatii hieman näpertelyä eikä välipohjankaan käytettävyyttä ole aivan loppuun asti mietitty. Välipohjan alta löytyy laaja, matala säilytystila. Takaluukku nousee sinänsä riittävän korkealle, mutta kaartuvat reunat osuvat otsan korkeudelle. Kokonaisuutena tavaratila ja muunneltavuus edustavat parasta, mitä tässä luokassa on tarjolla.

Näkyvyys eteen on parempi kuin useimmissa muissa tila-autoissa, sillä "pikkuikkunat" ovat isot ja etummaiset pilarit kapeat. Keulan sijainnista kuljettajalla ei kuitenkaan ole mitään näköhavaintoa. Takaikkuna on korkea ja tarjoaa hyvät näkymät. Takapilarit ovat leveähköt. Tuulilasin yläreunasta jää pyyhkimien ulottumattomiin melkoinen alue. Pysty perä kuraantuu tehokkaasti. Kyljissä on leveät suojalistat. Myös auton kulmat on suojattu pikkukolhuilta. Kääntöympyrä ei ole erityisen pieni.

Moottori ja suorituskyky

C3:een tarjotaan 1,4- ja 1,6-litraisia bensamoottoreita ja kahta 1,6-litraista dieseliä. Bensamoottorit ovat tuoreita, yhdessä BMW:n kanssa kehitettyjä. Dieselit ovat tuttuja lukuisista muista autoista. Tehokkaammassa 81 kW/110 hv dieselissä on hiukkassuodatin. Kaikissa malleissa on 5-vaihteinen käsivaihteisto. Koeajetussa autossa oli 1,4-litrainen 70 kW/95 hv bensamoottori. Lyhyiden välitysten ansiosta se tarjosi kohtuullisen hyvän suorituskyvyn. Kolmosella pystyy ajamaan kadunkulmia siinä kuin tehokkaammillakin autoilla. Maantiellä ohituskiihtyvyys on vaisua.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

C3 Picasson jousitus ja ohjaus poikkeavat eri malliversioissa, joten arviot pätevät vain pehmeämmällä jousituksella varustettuun 1,4-litraiseen. Siinä jousitus on mukavan pehmeä, mutta ei liiallisen veltto. Ohjaus on kohtalaisen hyvä, mutta hieman erikoinen. Auto ohjautuu melko terävästi, silti tunto vaikuttaa lievästi keinotekoiselta. Suuntavakavuus on auton kokoon nähden asiallinen. Kaarteissa Picasso kallistuu reippaasti.

Melutasoltaan C3 Picasso on pikkuautomainen. Rengasmelun eristys on selvästi puutteellinen. Parempaa eivät kylläkään tarjoa muutkaan pienet tila-autot.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Perusvarustelu on Confort. Siihen sisältyy mm. ESP, 6 turvatyynyä, ajotietokone, lämmitettävät sähköpeilit, vakionopeussäädin, CD/mp3/radio ja manuaali-ilmastointi. Tarjonta on siis varsin kattava. 1 700 euroa kalliimmassa Exclusive-malliissa on lisäksi mm. pysäköintitutka takana, sadetunnistin, sähkölasit myös takana, 2-vyöhykkeinen automaatti-ilmastointi ja plyysiverhoilu. Lisäksi Exclusivessa saa lisää käytännöllisyyttä: takaselkänojassa on suksiluukku, matkustajan istuimen alla säilytyslokero, selkänojissa lentokonepöydät ja matkustajan istuimen selkänoja taittuu alas.

C3 Picasson sisustus on luokassaan asiallinen. Verhoilu on laadukas ja kojetaulun materiaalit tyylikkäitä. Kojetaulun muotoilu on hieman sekava. Keskelle sijoitettu digitaalinen nopeusmittari ei ole kovin selkeä ja kierroslukumittari on vain suuntaa-antava. Säilytyslokeroita on Confort-mallissa niukasti. Vaihdevipu on hyvin käsillä, mutta tuntumaltaan hieman epämääräinen.

Kilpailuasetelma

C3 Picasso on tilava, käytännöllinen, mukava ja melko laadukkaasti tehty auto. Lisäksi siinä on runsas varustelu. Muutamat ominaisuudet ovat pikkuautomaisia, mutta tässä luokassa ei ole kilpailijoidenkaan taso toistaiseksi kovin korkea. Täytyy kuitenkin muistaa, että 1,6-litraisen Picasson hinnalla saa vaikkapa Skoda Octavian, joka on paljon korkeatasoisempi auto. Siinä vastaaviin sisä- ja tavaratiloihin tarvitaan kuitenkin puoli metriä ylimääräistä pituutta, joka voi olla ratkaiseva syy pienen tila-auton hankintaan.

29.3.2009 Timo Nurmela

takaisin