Koeajossa Kia Cee'd 1.6 ISG EX 5d EcoDynamics

Vuonna 2007 markkinoille tullut Kia cee’d nousi nopeasti yhdeksi suomalaisten suosikiksi toimivan olemuksensa ja pitkän takuun johdosta. Nyt Kian menestysmalli on saanut kasvojenkohotuksen, sekä pieniä päivityksiä ympäri autoa.

Ulkoa ja sisältä

Näkyvin uudistus on keulan uusi ilme. Uusi linjakas maski on nimetty Tiger Noseksi. Ajovaloissa on myös uusia linjoja ja kaikkia ulkopuolen uudistuksia voi sanoa onnistuneiksi. Uusi cee’d näyttääkin nyt sopivan persoonalliselta.

Sisätiloissa näkyvin uudistus on uusi ratti. Ratin ilme on varsin sporttinen, mutta hyvän otteen siitä saa vain kehän keskikohdan syvennyksistä. Keskikonsoli näyttää aluksi samanlaiselta kuin aikaisemminkin, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa, että yksityiskohtia on hiottu uusiksi. Materiaalit ovat edeltäjän kaltaisia, eikä laatuvaikutelma ole kovin korkea. Kaikki kuitenkin tuntuu toimivan hyvin.

Etuistuimet eivät ole juuri muuttuneet. Istuin on jämäkkä ja ajoasennon saa nopeasti kohdalleen. Sivuttaistukea on riittävästi, mutta reisituki jää puutteelliseksi.

Takapenkillä on edelleen runsaasti tilaa joka suunnassa ja istuinkin on sopivan korkealla. Tavaratilaan pätee samat sävelet kuin sisätiloihinkin, eli eroa ei edeltäjämalliin juurikaan ole. Tavaratila on selkeä ja suhteellisen tilava. 

Moottorit ja vaihteisto

Myös Kia on huomannut ekoiluhuuman mahdollisuudet ja siksipä 1,4 ja 1,6-litraiset bensamoottorit sekä uusi 1,6-litrainen dieselmoottori saavat tästä edespäin lisänimen EcoDynamics. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uusi ISG:ksi nimetty järjestelmä sammuttaa auton moottorin, kun auto pysähtyy, vaihde laitetaan vapaalle ja nostetaan kytkin ylös. Tämä säästää polttoainetta esimerkiksi liikennevaloissa seistessä. Moottori pörähtää välittömästi käyntiin, kun kytkinpoljin painetaan pohjaan. EcoDynamics-ideaan kuuluvat myös matalavierinvastuksiset kesärenkaat.

Edeltäjästä tutut 2,0-litraiset bensa- ja diesekoneet ovat edelleen tehokkaimmat moottorivaihtoehdot.

Koeajetun auton nokalla tikitti 1,6-litrainen 126 hevosvoimainen bensiinimoottori, joka on oiva käyttömoottori. Hyvä alavääntö tekee etenemisestä helppoa ja kierroksia käyttämällä ripeyttä löytyy.

Uudenkarhea kone kulutti ajotietokoneen mukaan koeajolenkillä vähän vajaat seitsemän litraa sadalle kilometrille. Kia ilmoittaa 1,6-litraiselle keskikulutukseksi tasan kuusi litraa sadalle kilometrille.

Ajossa

Alustan toiminta on päivitetyssä cee’dissä samanlaista kuin edeltäjässäkin eli varsin hyvää. Kori on jäykkä, auto ei juurikaan kallistele ja varsin jäykästä alustavirityksestä huolimatta jousitus suodattaa pahimmat röykyt pois mallikkaasti.

Kaupungissa cee’d on parhaimmillaan. Se on ketterä ja moottori vetää protestoimatta jo tuhannesta kierroksesta alkaen.

Maantiellä cee’d ei ole kotonaan, koska ohjauksen tahmeudesta ei valitettavasti ole päivityksen yhteydessä päästy eroon. Sähkötehosteinen ohjaus tuntuu kaikissa tilanteissa keinotekoiselta, eikä oikeaa tuntumaa tiehen ole. Varsin voimakkaan tuntuisesta vasteesta huolimatta ohjaus ei palauta lähellekään keskiasentoa, vaan jää todella ikävästi kaartelemaan puolin ja toisin. Ohjauksen kanssa Kialla olisi vielä paljon tekemistä.

Rengasmelu alkaa maantienopeuksissa olemaan jo liiaksi asti, ainakin nastarenkailla.

Varusteet ja hinnat

Kia cee’din varustetasot ovat LX ja EX. Kaikissa varustetasoissa on vakiona ajotietokone, kauko-ohjattu keskuslukitus, RDS-radio/cd/mp3-soitin ohjauspyörän säätimillä, AUX- ja USB-liitännät, ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäätö, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät ulkopeilit, etuistuimien korkeussäätö ja säädettävä ristiseläntuki. EX-varustelussa on lisäksi ilmastointi ja etusumuvalot sekä ESC-ajonvakautusjärjestelmä, johon kuuluu, 2,0-litraista dieseliä lukuun ottamatta, myös mäkilähtöavustin sekä VSM-ohjausvalvontajärjestelmä.

Maantiellä mukava vakionopeudensäädin tulee vain 1,6-litraisen dieselautomaatin yhteyteen, muissa malleissa se on lisävaruste.

Hinnat alkavat reilusta 16 000 eurosta. Tällöin auto on 1,4-litrainen bensiini, LX-varustelulla. Kallein viistoperäinen cee’d on 2,0-litrainen bensiiniautomaatti EX-varustelulla ja se maksaa 22 790 euroa.

Loppupäätelmä

Uudistunut cee’d ponnistaa nyt korkeammalle, mutta siitä huolimatta pahimmat kilpailijat ovat siitä askeleen edellä. Cee’dillä on tosin edelleen ässä hihassaan, ja se on seitsemän vuoden takuu.

3.11.2009
Lassi Varis

takaisin