Koeajossa Citroën DS5 1.6 THP 156 So Chic Aut.

Taustaa

Citroënilta odotetiin pitkään persoonallisempaa otetta ja parin viime vuoden aikana sellaista onkin saatu DS-mallien muodossa. Varsinkin DS3 on myynyt hyvin. Malliston suurin eli DS5 perustuu C4 Picasson ja Peugeot 5008:n perustekniikkaan eli C5:n kaasunestejousitusta siihen ei saa. Ulkonäöltään DS5 on ehkä parhaan näköinen DS-sarjasta. Muodossa on monia persoonallisia ja rohkeita linjauksia. Autolla on reilusti korkeutta ja se on vaikea sijoittaa mihinkään perinteiseen luokkaan. Lähimpänä samantyyppistä toteutusta on ollut edesmennyt, heikosti myynyt Opel Signum.

Kori ja sisätilat

C5:een verrattuna DS5 on 25 cm lyhyempi. Sisätiloiltaan se jää jälkeen C4:stäkin. Takaistuimella on periaatteessa riittävästi tilaa aikuisille. Istuin mukava, mutta sijoitettu matalalle. Silti pää kolisee ikävästi lasikaton reunukseen. Keskipaikalla pääntila ei yksinkertaisesti riitä. Halvimmassa versiossa lasikattoa ei ole. Jalat mahtuvat huonosti etuistuimen alle ja oviaukostakin jalkoja joutuu hieman sovittelemaan. Nojatuolimaiset etuistuimet ovat muodoiltaan hyvät ja pehmustukseltaan miellyttävät. Korkea keskikonsoli jakaa etutilat vahvasti kahteen osaan, mutta tilaa on hyvin.

Tavaratilaa laajennettaessa istuinosat käännetään erikseen eteen, ja sen jälkeen saadaan tasainen lattia. Laajennettu tila jää kuitenkin lyhyehköksi. Perusasennossa tilaa on runsaasti. Suuri lastausaukko parantaa käytettävyyttä, mutta nostokynnys on suurehko. Takaluukku täytyy avata sisältä tai avaimen napeista.

Näkyvyys on DS5:n suurin ongelma. Hyvin loivaan sijoitetun tuulilasin kaksoispilarit vievät paljon näkyvyyttä, mutta toisaalta pikkuikkuna hieman avartaa näkymää. Myös tuulilasin etureuna varjostaa yllättävän paljon näkyvyyttä. Varsinainen takalasi on erittäin matala ja siinä oleva minimaalinen takalasinpyyhin lähinnä vitsi. Välipienan yläpuolelta tarjoutuu hieman lisänäkymää, mutta peruutettaessa ollaan lähinnä peilien ja parkkitutkan varassa. Kääntöympyrä on tavanomaista suurempi.

Moottori ja suorituskyky

DS5:n moottorivalikoima on kokoelma muista malleista. Bensapuolella on kaksi ahdettua 1,6-litraista. THP 156:n saa vain automaattivaihteisena, THP 200:n vain manuaalina. 1,6-litraisessa e-HDi 112 -dieselissä on automatisoitu manuaalivaihteisto. 2,0-litraisessa HDi 163:ssa on valittavana manuaali tai 6-portainen automaatti. Dieselhybridi tulee syksyllä. Koeajettu auto oli THP 156, jossa vaihteistona on siis perinteinen automaatti. PSA:n 1,6-litrainen bensaturbo on osoittautunut miellyttäväksi ja se toimii hienosti myös DS5:n voimanlähteenä. Suorituskyky tuntuu jopa paremmalta kuin 9,7 sekunnin kiihtyvyyslukema antaisi olettaa. Automaatti toimii kohtalaisen hyvin. Ylämäessä tai vastuksen muuten lisääntyessä se vaihtaa herkästi pienemmälle.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

DS5:n ohjaus on varsin tarkka, kevyt, voimakkaasti keskittävä ja välittää tietoa minne ollaan menossa. Urheilullisuus on ajotuntumasta kuitenkin kaukana eikä DS5 ole kotonaan pujotteluradalla. Jousituksesta jäi vähän kaksijakoinen kuva. Useimmissa tilanteissa alusta tuntuu mukavalta, mutta välillä läpi pääsee yllättäviä tärskähdyksiä. Maantienopeudessa jousitus on paremmin tehtävänsä tasalla kuin hitaassa vauhdissa.

Äänieristys on samaa tasoa kuin C5:ssä eli kohtalaisen hyvä. Moottorin ääni on miellyttävä.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustetasoja on kolme. Chic-versiossa on mm. 2-alueinen automaatti-ilmastointi, sadetunnistin, avaimeton käynnistys, 17" kevytmetallivanteet, kulmavalot ja vakionopeussäädin, jonka toimintoihin sisältyy 5 muistia ja nopeudenrajoitin. Koeajetussa So Chicissa on lisäksi mm. lasikatto, bluetooth, osittainen nahkaverhoilu 18" pyörät ja parkkitutka takana. Sport Chicissa on ksenonvalot, sähkötoimiset etuistuimet, 19" pyörät, navigaattori, peruutuskamera ja parkkitutka myös edessä.

DS5:n hienointa antia on lisävarusteinen, kellon ranneketta muistuttava Club-nahkaverhoilu (So Chiciin noin 4 000 euroa). Myös halvemmat verhoilut ovat kuitenkin laadukkaita ja tyylikkäitä. DS5:n sisustus on hyvin persoonallinen. Katkaisimia on ripoteltu totutusta poikkeaviin paikkoihin kattoa myöten. Lasinnostimien käyttökytkimet ovat keskikonsolissa. Omistajatasolla näihinkin tietysti tottuu, mutta tottumattomalle käyttö on tehty vaikeaksi. Hallintalaitteiden tuntuma on laadukkaan jämäkkä. Osa kojetaulun säätimistä on liian kaukana kuljettajasta. Erikoisen mittariston luettavuus on kelvollinen. Punaiset tekstinäytöt näyttävät vanhanaikaisilta. Säilytyslokeroita on niukahkosti. Avaimille ei löydy luontevaa paikkaa, jos niitä ei halua pitää taskussa.

Kilpailuasetelma

DS5:n myyntimenestys on jännittävää nähdä. Auto on herättänyt kiinnostusta ja se pääsi jopa Vuoden Auto -kisassa yllättävän pitkälle. Persoonallisuutta on tarjolla, mutta siitä joutuu maksamaan muutaman tonnin lisähintaa suurempaan C5:een verrattuna. Ominaisuudet ovat C5:n luokkaa jousitusta ja sisätiloja lukuun ottamatta.

10.3.2012 Timo Nurmela

takaisin