Koeajossa Ford Galaxy 2.0 TDCi Ghia

Taustaa

Kuten jo S-Maxin koeajossa viittasin, on Galaxy juuri uudistunut ja pääsin ajamaan uutuutta tuoreeltaan.

Vanha Galaxy oli teknisesti sama kuin VW Sharan/Seat Alhambra, mutta uusi Galaxy on oma mallinsa, eikä Ford ole tehnyt yhteistyötä VAG:n kanssa.

Moottori ja suorituskyky

Galaxyn moottori oli 2-litrainen Duratorq-diesel. Tehoa siinä on 103 kW (140 hv)/4 000 r/min ja vääntöä 320 Nm/2 000 r/min. Moottori antaa 340 Nm ”hetkellisellä yliahtotoiminnolla”. Moottori vetää dieseliksi poikkeuksellisen hyvin aivan alhaalta alkaen: jopa 1 500 r/min lukemilla se vetää puhtaasti. Valmistaja lupaa kiihtyvyydeksi 0-100 km/h 10,5 sek ja huippunopeudeksi 193 km/h.

Fordin tapaan vaihteisto toimi mukavasti ja kytkin oli helppokäyttöinen. Vaihteisto on 6-vaihteinen sallien alhaisen pyörintänopeuden maantiellä. Vaihteisto on onneksi normaalisti välitetty eli se ei ole normaalia tiuhempi, eikä kutonen ole ylipitkä. Näin ollen tottumatonkin käyttää laatikkoa jouhevasti.

Tyhjänä Galaxy kulki erittäin hyvin ja kiihtyi paikaltaan todella riuskan oloisesti. Samoin maantiellä korkean väännön huomaa. Tehoa ei kuitenkaan ole liikaa, ja kuormalla ohitukset saa suunnitella tarkasti, koska tyhjälläkään autolla ei kannata lähteä aivan pikkurakoon. Ottaen huomioon, että tila-autoissa on joskus aika paljonkin kuormaa on yllättävää, että Galaxyyn saa vain 2-litraisia moottoreita. Pelkään pahoin tehon loppuvan maantiellä kesken vähänkin suuremmalla kuormalla, sillä tyhjänäkään Galaxy ei ole kevyt. Kuitenkin taajama-ajossa täydellä kuormalla moottorin hyvä vääntö takasi puhdin riittävyyden.

Kori ja sisätilat

Galaxyssa on kolme istuinriviä. Takimmaiset istuimet ovat erilliset ja ne taittuvat lattian alle. Istumapaikkoja on siis kuusi kuljettajan lisäksi.

Etutiloihin pätee pitkälti sama, mitä sanoin S-Maxista: istuma-asento on hieman pakettiautomainen, mutta muuten mukava ja istuin on hyvä. Istuma-asentoa en saanut aivan mieleisekseni, sillä istun lähellä ohjauspyörää ja jäin kaipaamaan pidempää istuintyynyä ja/tai etureunan korkeussäätöä.

Keskimmäinen eli ”varsinainen” matkustusrivi on tilava ja istuimet ovat mukavat. Polvi- ja varvastilaa on, ja istuimia voi siirtää pituussuunnassa.

Takimmaiset istuimet ovat parhaat tila-autoissa kokemani: ne on oikeasti suunniteltu aikuiselle ja jopa varvastilaa on paremmin kuin suurimmassa osassa henkilöautoja takaistuimella! Sama kommentti tuli takamatkustajilta ajaessani täydellä henkilökuormalla.

Takamatkustajille tulee erilliset ilmastoinnin suulakkeet, ja myös lämpötilaa voi säätää erikseen. Taakse myös pääsee helposti, sillä keskirivin istuimet taittuvat kunnolla pois tieltä.

Jos takimmaiset istuimet eivät ole käytössä, on tavaratilaa todella paljon. Lattia on tasainen eli alas taitetut istuimet eivät jää ”muhkuralle”. Jos istuimet ovat käytössä, on tilaa aika vähän. Lähinnä sinne silloin mahtuu putkikasseja tai reppuja, mutta hädin tuskin lentolaukku.

Erilaista säilytystilaa on paljon, esim. keskikonsolin iso lokero ja kunnolliset ovilokerot. Galaxy on tältä osin selkeästi paremmin suunniteltu kuin S-Max! Mahtavin lisätila löytyi katosta, jossa oli kuusi erikokoista kumipohjaista säilytyslaatikkoa – tai kuten kolmen lapsen äiti hirtehisesti sanoi: ”Tonne jää sitten kaikkea kamaa.”

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Galaxya saa vain kahdella varustetasolla ja Ghia on niistä runsaampi. Niinpä autossa oli taas vakionopeudensäädintä ja ilmastointia sekä ääniohjausta myöten ylellinen varustelu. Jos toisaalta katsoo Trend-mallia, on siinäkin sinällään kaikki oleellinen. Tähdellisin puute on parkkitutka, joka koeajoautossa oli. Isokorinen ja kiilamainen auto on muuten aika kölvi pysäköitävä hyvistä ulkopeileistä huolimatta.

Hallintalaitteet ovat Fordin muista malleista tutut: loogiset ja helppokäyttöiset. Erityisesti täytyy mainita ohjauspyörän katkaisijoiden hyvä toimivuus ja tukevuus.

Laatuvaikutelma on hyvin asiallinen ja materiaalit laadukkaita. Saumat ovat siistit, eikä ylimääräisiä ääniä kuulunut.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Galaxyn ajettavuutta rajoittaa auton suuri koko ja jousitukselle asetettava kantavuusvaatimus. Näin ei ollutkaan yllätys, että jousitus oli hieman jysähtelevä yhden hengen kuormalla. Täydellä kuormalla taas tuntee, miten jousitus on koetuksella, vaikkei se pohjannutkaan. Kokonaisuutena Galaxyn ajettavuus ja mukavuus ovat kuitenkin aivan kohdallaan.

Eniten maantieajoa häiritsi uraherkkyys, joten ratista sai koko ajan pitää kiinni. Ajoin autolla viikon aikana noin 1 500 km, ja kyllä se matka-ajossa asiallinen on. Myös melutaso on kohtuullisen hiljainen sallien radion kuuntelun moottoritielläkin. Tyhjänä auto on hieman kaikuva.

Kilpailuasetelma

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia maksaa 48 710 €. Chrysler Voyager 2,8 CRD A4 Signature Edition maksaa 39 990 € ja Grand Voyager 2,8 CRD SE A4 Touring Stow ’n Go 56 400 €, Renault Grand Espace 2,2dCi Exression maksaa 50 800 €, ja Seat Alhambra Stylance TDI 140 maksaa 44 500 €. Citroen C8 ja Peugeot 807 ovat saatavilla Suomessa vain 2-litraisella bensiinimoottorilla.

Tila-autoista kokemukseni muuten kuin matkustajana taksissa ovat vähäisiä. Ajettavuuden, tilojen monikäyttöisyyden ja ennen kaikkea kolmannen istuinrivin käyttökelpoisuuden perusteella on kuitenkin vaikea uskoa Galaxyn olevan ainakaan kilpailijoitaan huonomman. Moottorivalikoiman kapeus rajoittanee ostajaehdokkaita eniten.

14.10.2006 Lasse Schauman 

takaisin