Koeajossa Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D Luxury Aut. 

Taustaa

Land Cruiser on mallina ”vanha kuin taivas”, mutta aika ajoin sitä on toki uudistettu ja nykyinen malli tuli markkinoille vuonna 2003.

Land Cruiser oli pitkään työjuhta, mutta Toyota on toki trenditietoinen ja Land Cruiseria on koko ajan puskettu ylöspäin muiden herrasmiesmaastureiden rinnalle. Suomen hinnastossa ”työ”Land Cruisereita ei olekaan.

Moottori ja suorituskyky

Moottori on moderni 3-litrainen suora nelikko. Yllättävää, sillä näin suuren moottorin olettaisi olevan 6-sylinterisen. Tehoa siinä on 122 kW (166 hv)/3 400 r/min ja vääntöä 410 Nm/2 000 – 2 600 r/min. Vaihtoehtona olisi 4-litrainen bensa-V6; ja maassa maan tapaan Amerikassa 4,6-litrainen V8.

Moottorin käyttöalue on laaja ja vääntöä riittää kaikilla nopeuksilla ja kierroslukualueilla. Valmistaja lupaa huippunopeudeksi 175 km/h ja kiihtyvyydeksi 0 – 100 km/h 11,2 sek. Paikaltaan Land Cruiser suorastaan loikkaa, ja sitten kiihtyvyys hieman tasaantuu, mutta minulla ei ole aihetta epäillä ilmoitettuja lukuja. Ohituskiihtyvyys kaikilla nopeuksilla ja kaikissa tilanteissa on kiitettävä.

Autossa on 5-vaihteinen automaatti, joka toimii erittäin miellyttävästi. Lisäksi Toyotassa on alennusvaihteisto, napalukot ja keskitasauspyörästön lukko, joten se on ihan oikeasti maastokelpoinen auto. Maantiellä automaatti vaihtaa herkästi suuremmalle vaihteelle pyörittäen moottoria usein vain 1 000 r/min tuntumassa, kone se ei ole siitä moksiskaan.

Koeajon aikana ajotietokone näytti 8,8 l/100km keskikulutusta sekalaisessa maantiepainotteisessa ajossa.

Kori ja sisätilat

Land Cruiser on iso 5-ovinen maasturi, joten koko tämä sektio tuntuu turhalta: tilaa on ns. riittävästi. Mainittakoon, että poikkeuksellisen lyhyt kuljettaja sai myös säädettyä ajoasennon kohdalleen.

Takapenkillä täytyy tarkistaa, että selkänoja on säädetty nojaavimpaan asentoon, sillä pystyasennossa istuma-asento on erittäin huono pilaten koko tilavaikutelman.

Tavaratilaa on todella paljon ja tila on helppo lastata tavattoman kookkaasta peräovesta. Tila on kuitenkin pitkä ja tietenkin korkealla, mikä heikentää tilan käyttökelpoisuutta. Samoin sivusaranoitu peräovi voi toisinaan olla hankala ja ennen kaikkea raskas käsiteltävä.

Pikkutavaroille pitäisi olla paljon enemmän säilytystilaa. Vaikka keskikonsolin lokero on valtava ja hansikaslokero on nokkelasti jaettu kahtia erillisellä hyllyllä, ovat ovilokerot ahtaat eikä keskikonsolissa ole pikkulokeroita eikä kojetaulun päällä tavarahyllyä.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Toyotan varustelu ei jättänyt toivomisen varaa: kaikki löytyi vakionopeudensäädintä, CD-vaihtajaa ja automaatti-ilmastointia myöten. Parkkitutkaa isoon autoon jää kaipaamaan ja samoin Webasto olisi talvella tarpeen.

Hallintalaitteet ovat muista Toyotista tuttuja, eikä niissä sinällään ole moitittavaa, mutta tässä hintaluokassa tuntuma voisi olla äveriäämpikin. Niiden toimivuus on hyvä ja katkaisijat ovat kevyitä, mutta täsmällisiä käyttää. Erikoista oli ohjauspyörän säätö kahdesta erillisestä vivusta ja toinen merkille pantava seikka oli vakionopeudensäätimen katkaisijan sijoittaminen alas ohjauspylvääseen, jossa sen paikka muuttuu ohjausliikkeiden mukaan. Kumma, etteivät autonvalmistajat ota tätä onkeensa, vaikka ajovalo.netissä on siitä toistuvasti huomautettu!

Sisustuksen materiaalit olivat asiallisia, joskin muovi on halvahkon oloista tässä hintaluokassa. Materiaalit kestänevät hyvin käyttöä; ja tällainen tietty työkonemaisuus leimasi Land Cruiseria osin muuallakin, erityisesti tavaratilassa ja istuinten monikäyttöominaisuudessa.

Ajoin autoa toista tuhatta kilometriä parissa päivässä ja tuona aikana tuli esille istuinten muotoilun latteus sekä istuinosan lyhyys. Moite ei ole vakava, mutta ottaen huomioon, että maastureilla usein ajetaan paljon, kannattaisi tähän vielä satsata.  

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Land Cruiser osoittautui mainioksi matka-autoksi: tehoa riittää, varustelu on kattava, jousitus mukava ja melutaso alhainen: tuuli ei ala suhista edes kookkaissa ulkopeileissä moottoritielläkään. Lisäksi peilien näyttämä on poikkeuksellisen laaja ja automaatti toimii hyvin, joten ajopuolessa ei ole moitteen sijaa. Yllätyksen tarjosi maasturin mallikas käytös mutkaisella maantiellä 80 km/h rajoituksella: sitä saattoi ajaa aivan henkilöauton tavoin. Sivutuulen Toyota tunsi herkästi, mutta ei häiritsevästi; muuten auto oli vakaa.

Myös metsäautoteillä Land Cruiser kulki hyvin mukavasti myös matkustajan näkökulmasta. Kaupungissa ja metsäautoteillä Land Cruiser osoittautui poikkeuksellisen ketteräksi kääntyjäksi: u-käännös ja pyörittely pienessä tilassa on todella helppoa, vaikka auto on iso.  

Kilpailuasetelma

Toyota Land Cruiser D-4D Luxuryn hinta on 67 160 €. BMW X5 3,0dA maksaa 77 700€, Land Rover Discovery 3 2,7 TDV6 SE maksaa 68 200 €, MB ML 280 CDI 4Matic maksaa 73 400 €, Mitsubishi Pajero Wagon 3,2 Invite DI-D IC AT maksaa 63 100 €, Volvo XC90 D5 AWD Momentum maksaa 70 950 € ja VW Touareg R5 TDI Tiptronic 63 900 €.

Luokassaan Land Cruiser on verraten työkalumainen ja lähin vertailu osunee Land Roveriin ja Mitsu Pajeroon; ne ovat kaikki aitoja maastureita, kun tarve vaatii. Kun kuitenkin nykyisin maasturi on arkiajoneuvokin, otin vertailuun mukaan myös muut merkit.

2.9.2006 Lasse Schauman

takaisin