Koeajossa Peugeot 5008 2.0 HDi 150 Sport

Taustaa

Peugeot jätti aikaisemmin keskiluokan tila-autot konsernisisarelle Citroënille, mutta 3008:n jälkeen mallistossa on nyt tilavampi vaihtoehto 5008, jonka saa 5- tai 7-paikkaisena. 5008 on teknisesti ja myös tyyliltään läheistä sukua Citroënin Grand C4 Picassolle, mutta lähemmin tarkasteltuna yhteisiä osia ei juurikaan näy. Ulkomuoto on hivenen Citroënia varovaisempi.

Kori ja sisätilat

5008 on ulkomitoiltaan luokan keskiarvoa suurempi korkeutta lukuun ottamatta. Keskimmäisellä istuinrivillä on kolme pienikokoista, erikseen säädettävää erillisistuinta, jotka eivät tarjoa kovin hyvää mukavuutta. Istuimet ovat kapeita ja istuinosa lyhyt. Tilaakin on monessa ulkomitoiltaan pienemmässä kilpailijassa enemmän. Silti polvitila ja pääntila riittävät pitemmillekin matkustajille, joskin lasikatto vie turhaa tilaa korkeussuunnassa. Takimmaisille istuimille käyntiä varten istuin taittuu Citroënia vastaavasti näppärästi eteen ja kulku perälle on melko väljää. Takimmaisen rivin istuimet ovat kohtalaisen kokoiset ja tilaa on riittävästi noin 170-senttisille. Pehmustus on niukkaa, samaa vikaa on myös keski-istuimissa. Etuistuimet ovat hyvät. Istuimet on sijoitettu korkealle lattiasta ja pitkillä kuljettajilla saattaa jopa tulla pulaa pääntilasta. Selkänojan säätö on valitettavasti portaallinen. Massiivinen keskikonsoli vie paljon tilaa ja kaasujalan polvella on ahtaat oltavat.

Tavaratila on luokkansa suurimpia. Korkeudessa monet kilpailijat ovat edellä, mutta leveyttä ja pituutta on hyvin. Lisäksi tavaratila on selkeän muotoinen. Takimmaisen rivin istuimet painuvat hienosti lattian alle. Keski-istuimien taittelu on monivaiheista, mutta taittuvien läppien avulla saadaan yhtenäinen, tasainen tavaratila. Kolmea riviä käytettäessä tilaa on vain parille kassille niin kuin kilpailijoissakin.

Näkyvyyttä ei voi kehua, vaikka näköalat sinänsä ovatkin laajat. Citroënin tavoin keula on kaukana näkymättömissä. Etupilarit ovat hyvin loivat. Takanäkyvyyden suhteen kilpailijoista löytyy heikompiakin näköaloja. Ulkopeilit ovat hyvät. Kääntöympyrän halkaisija on erittäin suuri. Kyljistä löytyy ilahduttavasti suojalistat.

Moottori ja suorituskyky

Moottorivalikoima on sama kuin 3008:ssa tai Citroënissa. Bensamoottorina löytyy 1,6-litrainen turbolla tai ilman. Dieselit ovat 1,6-litrainen (80 kW/110 hv) ja 2,0-litrainen (110 kW/150 hv). Koeajettu isompi diesel veti vahvasti. Sivistynyt moottori on ehdottomasti 2,0-litraisten dieselien parhaimmistoa. Ilmoitettu kaupunkikulutus on litran 1,6-litraista korkeampi.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Ajo-ominaisuuksia heikentää epämääräinen ohjaus. Ajokäytös on kaikkiaan hieman rauhatonta, mutta suurista ongelmista ei ole kyse. Kaarreajo sujuu mallikkaasti, vaikka auto kallisteleekin keskimääräistä enemmän. Jousitusta ei voi moittia kovaksi, mutta silti se päästää tarpeetonta tärinää läpi. Myös isoissa kuopissa sisätiloihin välittyvä reaktio on tarpeettoman voimakas.

5008:n äänieristys on perheautojen parhaimmistoa. Rengasmelu on kohtuullinen. Dieselin ääni on eristetty erinomaisesti, moottorin ääni tulee esiin lähinnä vedätettäessä.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Toisin kuin 3008:sta, on 5008:sta tarjolla myös perusmalli Trendy. Perustason varustusta nykytyyliin edustavat manuaali-ilmastointi, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkölasit edessä, radio/CD ja 6 turvatyynyä. Premium-varustelussa on lisäksi lähinnä vakionopeussäädin ja sähkölasit takana. Sport ei ole urheilullinen, vaan tuo Premiumin lisäksi mm. sadetunnistimen, heijastuvan nopeusnäytön, rengaspainetunnistimet, peruutustutkan, automaatti-ilmastoinnin, kevytmetallivanteet, lasikaton ja tummennetut takasivuikkunat. Sportin lisähinta Premiumiin verrattuna on noin 3 500 euroa.

5008:n sisätilojen muotoilussa on pysytty asialinjalla toisin kuin Renault Scénicissä, jossa hallintalaitteita joutuu aluksi etsimään. 5008:n keskikonsoli on tyylikäs ja laadukkaan tuntuinen. Esimerkiksi tavaratilan verhoilun osalta laatuvaikutelma ei ole yhtä korkea. Säilytyslokeroita löytyy eri puolilta matkustamoa ja esim. ovilokerot ovat suuret. Hansikaslokero on pienehkö ja sinne on vaikea ulottua kuljettajan paikalta. Vaihdevipu on sijoitettu korkealle. Vaihteensiirto on tuntumaltaan epämääräinen. Heijastusnäyttö nopeudelle on mainio.

Kilpailuasetelma

5008 on auto, joka ei erityisesti nouse esille kilpailijoiden joukosta. Ominaisuudet ovat pääosin hyvällä tasolla. Positiivisena jäi mieleen suorituskykyinen moottori. Ajo-ominaisuuksissa ja jousituksessa olisi vielä hiottavaa. Myös hinnoittelu noudattelee luokan tyypillistä tasoa.

27.1.2010 Timo Nurmela

takaisin