Hybridillä Hämeen hangissa - koeajossa Toyota Prius 1.5 HSD

1  2  3

 

Käytössä havaittua

Valmistaja suosittaa Priukseen rengaspaineiksi eteen 0,2 bar enemmän kuin taakse. Autossa on tavalliseen autoon verrattuna moottoritilassa ylimääräisenä painona sähkömoottori ja taajuus-/jännitemuuttajapaketti, jotka lisäävät painoa. Käytäntö on osoittanut, että eteen tarvitaan 0,2 bar enemmän kuin taakse, mutta testiautossa käytettiin valmistajan suosituksesta poiketen suurempia paineita. Edessä  käytettiin 2,9 bar ja takana 2,7 bar. Tämä rauhoitti auton kulkua tuulisella säällä huomattavasti, sekä paransi ajo-ominaisuuksia. Tiekarhun jyrsimissä pitkittäisurissa auto on silti hieman levoton. Talvirenkaina olivat alkuperäisrengasta vastaavat Bridgestone Blizzak 195/55 R16 kitkarenkaat.

Priukseen ei voi asentaa vetokoukkua, joten peräkärryn käyttö ei ole mahdollista. Lisävarusteena on saatavana erillinen polkupyörän kuljetusteline.

Vaikka auton sisällä on kaksi virran ulosottopistoketta 12 voltin jännitettä vaativia laitteita varten, niin savukkeensytyttymiä ei autossa ole. Myös tuhkakuppi puuttuu, mikä on outoa, sillä japanilaiset tunnetaan kovina tupakoijina. Mukitelineeseen asennettava tuhkakuppi on kuitenkin saatavana lisävarusteena.

Yhdysvalloissa myytävässä Priuksessa on termossäiliö, johon auton sammuttamisen yhteydessä pumpataan jäähdytysnestettä. Neste säilyy lämpimänä muutaman vuorokauden. Säiliön pitäisi olla varusteena myös Suomessa myytävissä malleissa, sillä se nopeuttaa moottorin lämpenemistä. Säiliön ensisijaisena tarkoituksena on kuitenkin pakokaasupäästöjen alentaminen.

Viistoperäisiä autoja vaivaava takalasin nopea kuraantuminen on Priuksenkin ongelma. Takalasi on jaettu kahteen osaan, joista alemmasta nähdään auton perän välittömään läheisyyteen. Alempi ikkuna likaantuu nopeasti lumipyryssä ja kuraisella ilmalla, mutta siinä ei ole pyyhintä. Pyyhin on asennettu ylempään, puhtaana säilyvään ikkunaan.

Hybriditekniikan vuoksi käyttäjä joutuu turvautumaan auton ylläpidossa Toyota organisaatioon. Normaalit huoltohinnat ovat kuitenkin vertailukelpoisia muun Toyota-malliston kanssa. Kerran vuodessa tai 15 000 kilometrin välein tehtävä öljynvaihto riittää. Tulpat vaihdetaan ensimmäisen kerran kun kilometrejä on 90000. Jäähdytysneste vaihdetaan ensimmäisen kerran 160 000 kilometrin jälkeen ja siitä eteenpäin 80 000 kilometrin välein.

Sopivuus talvikäyttöön

Toyotalla on hybriditekniikasta kohta 10 vuoden kokemus ja se tällä alalla useita vuosia eurooppalaisia kilpailijoitaan edellä. Hybriditekniikka on osoittanut luotettavuutensa talviolosuhteissa niin Ruotsissa, kuin Pohjois-Amerikassakin. Vaikka Prius onkin jossain määrin erikoisauto, se soveltuu mainiosti päivittäiseen käyttöön, ollen monissa asioissa käytettävyydeltään kanssakilpailijoitaan etevämpi ja luotettavampi.

Käyttäjän ei tarvitse olla tekniikasta kiinnostunut, tai erityisesti tekniikkaan perehtynyt tullakseen toimeen Priuksen kanssa. Normaalit autokoulusta saadut tiedot riittävät. Käytäntö on osoittanut Priuksen toimintavarmaksi ja jopa perinteisiä autoja vähemmän huoltoa tarvitsevaksi.

Toisin kuin useissa muissa EU-maissa, niin Suomessa valtiovalta ei ole katsonut tarpeelliseksi verotuksellisin toimenpitein edistää hybridiautojen myyntiä.

heikki _ saarela @ hotmail . com (poista välilyönnit)

takaisin