Koeajossa Ford S-Max 2.0 Trend

Taustaa

Ford S-Max on täysin uusi malli, ja se täydentää Fordin mallistoa pienemmän Focus C-Maxin ja isomman Galaxyn välissä. Galaxy uudistuu myös tänä vuonna.

Fordin mukaan S-Max ei ole tila-auto, vaan sitä markkinoidaan isona farmarina ja tila-autoja urheilullisempana vaihtoehtona. Koska S-Maxista ei ole varsinaisesti muita korimalleja ja se pohjautuu Mondeoon, on kyseessä kuitenkin normaali tila-auto.

Moottori ja suorituskyky

Moottori on siis normaali 2-litrainen. Tehoa siinä on 107 kW (145 hv)/6 000 r/min ja vääntöä 190 Nm/4 500 r/min. Luonteeltaan se on erinomainen käyttömoottori: sitkeä ja tarpeeksi tehokas. Vetoa on ällistyttävän alhaisilta kierroksilta alkaen, mistä on etua käytännön tilanteissa ja kulutuksen pienentämiseksi. Valmistaja lupaa kiihtyvyydeksi 0-100 km/h 10,9 sek ja huippunopeudeksi 197 km/h.

Vaihteisto toimii ongelmitta ja oikea vaihde löytyy kaikkiin tilanteisiin etsimättä. Moottoritiellä tosin kaipaisi kuutosvaihdetta, sillä 120km/h nopeudessa moottori kiertää turhan korkeilla kierroksilla. Myös moottorin hyvä veto sallisi alhaisemmat kierrokset.

Kori ja sisätilat

Etutilat ovat asialliset ja varsin avaran tuntuiset. Istuimessa on riittävästi säätövaraa ja istuma-asento on OK, joskin hieman pakettiautomainen eli ryhdikäs, kuten tila-autoissa usein. Ohjaamossa myös istutaan korkeahkolla, mistä on etua näkyvyyden kannalta. Istuinten muotoilu on asiallinen, eivätkä ne ole liian kovat kuten saksalaisautoissa yleensä. Tällaiset urheiluistuimet olisivat paikallaan monessa muussakin autossa.

Takana tilaa on tietysti kaikkiin suuntiin hyvin, jopa niin hyvin, että pitkäkin matkustaja voi tarvittaessa siirtää istuinta eteenpäin.

Tavaratila on luokan mukaisesti runsas ja tilaa saa lisää kääntämällä istuimet alas näppärästi suunnitellun mekanismin avulla. Koeajoautossa oli lisävarusteena ulos liukuva tavaratilan lattiaosa, jossa on kuormankiinnityskiskot. Erityisesti kuljetettaessa painavia esineitä tämä voi olla aika hyödyllinen varuste.

Pikkutavaroille on aivan liian vähän tilaa. Mukitelineitä ei ole, keskikonsolissa ei ole ”ylimääräistä” säilytystilaa, eikä takana ole minkäänlaisia koteloita. Verrattuna esimerkiksi uuteen Zafiraan ja VW Touraniin jää Ford tässä suhteessa kauas 80-luvulle.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Koeajoauto oli esisarjan autoja ja varustelussa vaikutti olevan eroja nyt hinnoiteltuihin malleihin: vaikka auto oli vain 2-litrainen, oli siinä silti täysi Titanium-varustus, jollaisen saa vain 2,5-litraisen turbomoottorin yhteydessä; ainakaan Fordin hinnastosta en löydä 2-litraista Titaniumia, eikä pakettia vaikuttaisi saavan lisävarusteenakaan. Omituista kyllä, teknisissä tiedoissa sellainen mainitaan…

Varustelista on asiallinen käsittäen mm. vakionopeudensäätimen, asialliset stereot, ajotietokoneen ja tärkeimpien toimintojen nappulat ratissa. Sen lisäksi autossa oli varuste, joka löi minut aivan ällikällä: ääniohjaus. Olen ennenkin nähnyt sellaisen niin miljoona-autoissa kuin laatukännyköissä, mutta Fordissa se ihan oikeasti toimi ja ilman, että sille piti ”opettaa” oma ääni. Toiminne oli sinällään turha, mutta olihan aika roheata näyttää matkustajille, kuinka esim. ilmastointia säädetään puheella.

Hallintalaitteet ovat loogiset ja ohjaamoergonomia hyvä. Erityisesti täytyy mainita ohjauspyörän katkaisijoiden hyvä toimivuus ja tukevuus.

Laatuvaikutelma on hyvin asiallinen ja materiaalit laadukkaita; Titaniumissa osin jopa huomattavan kalliin oloisia ja tyylikkäitä. Saumat ovat siistit, eikä ylimääräisiä ääniä kuulunut.

 Ajettavuus, alusta ja melutaso

Ford Mondeo ja Focus ovat epäilemättä luokkansa parhaat ajettavat. Ottaen huomioon, että S-Max perustuu Mondeoon, olivat odotukset korkealla, tietysti sillä varauksella, ettei tila-auto nyt ole mikään urheiluauto.

S-Max täytti odotukset. Kaikissa olosuhteissa se käyttäytyi rauhallisesti ja johdonmukaisesti liiemmälti kallistelematta tai nyökkimättä. Silti alusta ei ole kova edes matkustajan näkökulmasta. Suurin miinus tuli uraherkkyydestä, mihin osansa on epäilemättä leveillä 225-renkailla. Tässä sarjassa S-Max on epäilemättä paras ajettava.

Fordin melutaso oli erilaisilla tienpinnoilla hyvin hallussa, vaikka konsernin muita malleja on ajoittain arvosteltu meluisuudesta. Edes moottorin ääni ei kuulunut häiritsevästi sisälle edes moottoritiellä moottorin kiertäessä turhankin korkeilla kierroksilla.

Kilpailuasetelma

Ford S-Max 2,0 Trend maksaa 35 890€. Opel Zafira Enjoy 1,8 maksaa 28 500€ ja 2,2 31 000€, Renault Grand Scenic 2,0 16V Confort maksaa 29 800€, Toyota Corolla Verso 1,8 VVT-i Linea Luna maksaa 28 100€ ja VW Touran 2,0 FSI Trendline 34 610€. Corolla Verso on näitä hieman pienempi, mutta koska Avensis Versoa ei enää tehdä, otin Corollan vertailuun.

S-Max oli kokemukseni mukaan hyvä tuttavuus, mutta kilpailu on kovaa ja eräiden tila-autoilta vaadittavien ominaisuuksien osalta Ford on kilpailijoita jäljessä.

18.7.2006 Lasse Schauman 

takaisin