Koeajossa Volvo V70 DRIVe Momentum

Mitähän olisi essonpaarissa tuumailtu, jos joku olisi kymmenen vuotta sitten väittänyt, että pian kartano-Volvon keulalla komeilee 1,6-litranen moottori ja vieläpä dieselinä. No nyt tämäkin yhtälö on totta, sillä Volvo ottanut ekoiluhuuman tosissaan.

Kori ja sisätilat

V70:n uusin päivitys vaikuttaa suurimmaksi osaksi pelkästään konepellin alla. Muitakin pieniä muutoksia on toki tehty. Ilmanvastuksen vähentämiseksi alustaa on madallettu pari senttiä normaalista ja keulan säleikköä on tilkitty sisäpuolelta. Lisäksi kesällä alla pyörivät vierinvastukseltaan matalat Michelinin Energy Saverit.

Muuten tunnelmat ovat auton sisä- ja ulkopuolella samanlaiset kuin pari vuotta sitten, kun nykyinen korimalli esiteltiin.

Tämä auto on helppo tunnistaa kaukaakin. Ulkonäkö on menevännäköistä nykypäivää, mutta Volvolle tyypilliset piirteet korin muodoissa ovat selvät, hieman laatikkomaista siis.

Auton sisäpuolta kuvaa parhaiten sana miellyttävä. Ergonomia on moitteetonta ja kaikki tuntuu käteen käyvältä, tämän seikan ruotsalaiset ovat osanneet pitkään. Etuistuin on pehmeä ja mukava, tosin reisituki olisi voinut pidempi.

Takapenkillä on tilaa vaikka muille jakaa. 186-senttisellä ei tee tiukkaa missään suunnassa.

Tavaratila on iso, 575 litraa . Muodoltaan tila on erittäin selkeä, joten suuremmankin perheen tavarat mahtuvat varmasti mukaan.

Moottori ja suorituskyky

DRIVe-mallin merkittävin uudistus on siis pienehkön moottorin sijoittaminen V70:n keulalle. PSA-konsernin kehittelemä moottori ei ole uusi, sillä samaa moottoria on käytetty ja käytetään edelleen monissa muissakin merkeissä muun muassa Fordeissa, Citroenissa ja Peugeoteissa.

1,6-litrainen moottori antaa huipputehoa 109 hevosvoimaa ja vääntöä maksimissaan 240 newtonmetriä. Vaihteistona on viisivaihteinen manuaali, jonka välitykset ovat pienen kulutuksen toivossa melkoisen pitkät.

Moottori tarjoaa ajossa riittävän suorituskyvyn, mutta pitkät välitykset syövät menosta parhaan terän. Esimerkiksi maantiellä kuudenkympin rajoitukselle tultaessa viitosvaihteella moottori jyristää jo siihen malliin, että on pakko vaihtaa nelosta silmään. Ohituskiihtyvyyskään ei pitkistä välityksistä johtuen päätä huimaa ja rekkaa ohittaessa on oikeastaan pakko vaihtaa pykälää pienempi vaihde turvallisuuden nimissä.

Kun oppii pitämään moottorin parhaalla vetoalueella, joka on käytännössä 1800 kierroksen yläpuolella, on kyyti riittävää. Asia vaatii kuitenkin hieman harjoittelua, sillä kaupungissa kuski tarjoaa vaistomaisesti pykälää liian suurta vaihdetta kadunkulmissa. Muutamien jyristelyjen jälkeen asian oppii tiedostamaan ja hyvin toimivan vaihteiston kanssa oikea vaihde alkaa löytyä, niin vaihteiston ja moottorin kuin myös kuskin ja auton välille.

V70 DRIVe:n ilmoitettu keskikulutus on 4,9 litraa sadalle kilometrille ja lukema on käytännössä hyvin lähellä oikeaa. Täysin ajamaton DRIVe kulutti monipuolisella koeajolenkillä 5,1 litraa sadalle kilometrille ja tunnetusti uuden auton kulutus hieman tippuu muutaman tuhannen kilometrin ajon jälkeen.

Tienpäällä

V70 on rauhallisen ja vakaan tuntuinen ajaa. Jousitus on sopivassa suhteessa ja jämäkkä ja mukava. Ohjaus palauttaa sopivasti ja tuntuma tiehen on hyvä. Joissain tiukemmissa mutkissa ohjausvaste hieman heikkeni, mutta eipä tätä mallia ole urheiluversioksi tarkoitettukaan.

Auto ei ole luokkansa hiljaisin, mutta lähinnä takakontista sisään kantautuvat rengasäänet ovat sävyltään miellyttäviä, eikä niihin kiinnitä erikseen juurikaan huomiota.

Hinnoittelu

Koeajettu auto oli varustettu perusmallin päälle tarjottavista varustetasoista keskimmäisellä, eli Momentum-varustetasolla, jolloin kokonaishinnaksi muodostuu karvan päälle 40 000 euroa. Kinetic-malli irtoaa parituhatta euroa halvemmalla.

Kinetic-perusvarustelu on jo kohtalaisen hyvä. Nahkaiset hallintalaitteet, vakionopeudensäätimet, alumiinivanteet, lämmitettävät takaistuimet, ilmastoinnit sisältyvät hintaan.

Momentum-varustelu lisää pakettiin tukun koristeita, mutta myös tarpeelliset xenon-valot, sadetunnistimen ja puolinahkaverhoilun.

Kallein Summum-varustelu sisältää edellisten lisäksi muun muassa sähkösäätöisen kuljettajan istuimen, täysnahkaverhoilun, 17-tuumaiset alumiinivanteet ja automaattisesti himmenevän taustapeilin.

Loppupäätelmä

Niin, alun essonpaaripuheet olisivat varmasti herättäneet hilpeyttä vielä kymmenen vuotta sitten. 1,6-litrainen diesel ison auton keulalla herättää varmasti vieläkin monenlaisia ajatuksia, mutta nyt nuo ajatukset ovat hilpeyden sijaan vakavia.

DRIVe ei ole markkinoiden menevin peli, mutta pienellä ekoasenteella se on varteenotettava ja ennen kaikkea taloudellinen vaihtoehto.

10.10.2009 Lassi Varis 

takaisin