Parhaat crossoverit

1. Volkswagen T-Roc

T-Roc erottuu VW:n yleensä tylsästä muotoilulinjasta. Sisustuksen laadusta on kuitenkin tingitty. Tiloissa ja muissa ominaisuuksissa ei ole suuria eroja Golfiin.

2. Audi Q2

Myös Q2 poikkeaa edukseen Audin yhtenäisestä muotoilulinjasta. Tilat vastaavat A3:a, ajettavuus taas jää siitä hieman jälkeen ja melutaso on korkeampi. Hinnat ovat varsin korkeat niukahkoon varusteluun verrattuna.

3. MB GLA

A-sarjan korkeampi versio ei täytä katumaasturin kriteerejä. Sen sijaan se tuo hieman lisäväljyyttä A-sarjan ahtauteen ja suuren yleisön kaipaaman korkeamman istuma-asennon. Hintataso sen sijaan nousee suuren yleisön tavoittamattomiin.

4. Kia Niro

Niro on hybridiauto, jonka saa lähes bensa-auton hinnalla. Sisätilat ovat hyvät, mutta tavaratila on niukahko. Ominaisuudet ovat parhaimmillaan kaupunkiajossa. Maantiellä jää toivomista ohjaustunnossa ja äänieristyksessä.

5. Opel Grandland X

Peugeot 3008:n sisarmalli on tyylikäs, mutta melko tavanomainen. Sisustus on Opelmainen ja hallintalaitteet Peugeotia paremmat. Muuten ominaisuudet ovat samat kuin 3008:ssa.

6. Peugeot 3008

Uusi 3008 on edeltäjäänsä tasapainoisemman näköinen ja ominaisuuksiltaan varsin onnistunut. Ajettavuus on kunnossa ja melutaso alhainen. Moottorit ovat ajanmukaiset. Parannettavaa olisi etenkin hallintalaitteiden toteutuksessa.

7. Toyota C-HR

C-HR on ulkoasultaan aivan jotakin muuta kuin Toyotalta on totuttu odottamaan. Jonkin verran autossa on konstailun makua ja näkyvyys on puuttellinen. Tilaa on kohtuullisesti, kunhan autoon pääsee sisälle. Ajettavuus on kelvollinen.

8. Seat Arona

Aronassa saa vastinetta rahalle, mutta jousitus ja melu jäävät pikkuautotasolle. Muilta osin Arona on tyypillistä VAG-tasoa. Ajettavuus on kunnossa ja varustelu hintaan nähden hyvä.

9. Renault Kadjar

Renaultin versio Nissan Qashqaista tarjoaa hieman laadukkaamman sisustuksen, suuremman tavaratilan ja paremman jousitusmukavuuden. Ulkonäkö on tyylikäs. Uudessa bensamoottorissa on entistä paremmin vääntöä.

10. Nissan Qashqai

Toisen sukupolven Qashqai on paljon ensimmäistä parempi auto. Ulkonäkö ja olemus vetoavat edelleen ostajiin, mutta nyt sisätilat ovat ulkomittoja vastaavat ja ajettavuus kunnossa. 1,3-litraiset bensamoottorit ovat  parempia kuin edelliset.

11. Kia Stonic

Stonic perustuu Rioon ja se on hinnoiteltu varsin edullisesti. Stonic on pirteän näköinen ja ajo-ominaisuudet ovat hyvät. Jousitus on kova ja rengasmelua riittää.

12. Opel Mokka X

Tyylikäs pikkumaasturi on uudistunut. Tilaa on hyvin ja sisustus on siisti, mutta ajokokemuksen jälkeen tunnelmat eivät ole yhtä korkealla. Etuvetoinen perusversio on hinnoiteltu houkuttelevasti. koeajo

13. Hyundai Kona

Kona eroaa Kia Stonicista enemmän kuin voisi arvata, mutta ominaisuudet ovat lopulta lähellä toisiaan. Kona on hieman Stonicia mukavuuspainotteisempi ja sen saa myös nelivetona. Uusi sähköversio tarjoaa pitkän toimintamatkan.

14. Mini Countryman

Mini Countryman on ulkonäöltään tyylikkäämpi kuin olisi uskonut. Se on katumaasturien pienimpiä ja tämä tuntuu myös sisätiloissa. Moottorit ovat samoja 1,5- ja 2,0-litraisia kuin muissa Mineissä. Kokonaisuutena selvästi onnistunein Mini.

15. Citroën C4 Cactus

C4 Cactuksesta karsittiin uudistuksessa erikoisuuksia. Ominaisuudet ovat kaikkiaan kohtuullisella tasolla ja jousitusmukavuus on huippua. Monesta asiasta näkyy kuitenkin säästölinja.

16. Opel Crossland X

PSA-tekniikkaan perustuva Crossland X on henkilöautomaisempi, mutta myös pikkuautomaisempi vaihtoehto Mokka X:lle. Monista pienistä kilpailijoista poiketen jousitus on pehmeä ja melutaso kohtuullinen. Ajettavuus ei ole paras mahdollinen.

17. Mitsubishi Eclipse Cross

Eclipse Cross on Mitsubishin ensimmäinen uusi malli vuosiin, mutta kovin vakuuttava se ei ole. Edes hybriditekniikkaa ei ole luvassa ja ominaisuudet ovat lähes kaikilta osin askeleen parhaimmistoa jäljessä.

18. Suzuki Vitara

Edullinen Vitara on olemukseltaan tähän luokkaan sijoitettuja kilpailijoita maasturimaisempi. Selkeälinjainen ulkomuoto on tyylikäs. Tilaa on runsaasti. Ajettavuuteen, mukavuuteen ja äänieristykseen ei ole panostettu kovin paljoa. Varustelu on runsas ja 1.4 Boosterjet mainio.

19. Peugeot 2008

Tässä luokassa 2008 on olemukseltaan vaatimaton ja tavanomainen. Myös ominaisuuksiltaan se on pääosin keskinkertainen. PureTech-bensamoottori on tästä linjasta selvä valopilkku.

20. Renault Captur

Rohkeasti muotoillussa Capturissa on hyvät takaistuintilat, mutta pienehkö tavaratila. Tunnoton ohjaus on Capturin suurin ongelma. Suomessa tarjolla on vain bensamoottoreja, jotka ovat ominaisuuksiltaan toimivia.

21. Kia Soul

Nuorekas toisen sukupolven Soul tarjoaa erinomaiset tilat ja näkyvyyden. Sisustus on halpa ja monikäyttöisyys vain perustasoa. Tavaratila on pienehkö, mutta sisätilat hyvät. Cee´din perusrakenteen ansiosta ajettavuuskin on nyt melko hyvä.

22. Fiat 500 X

500 X on paras Fiat vuosiin. Silti ominaisuudet ovat vain keskinkertaiset. Jousitusmukavuus on selkeästi puutteellinen. Ahdetut moottorit ovat ajanmukaisia. Tilaa on ulkomittoihin verrattuna mukavasti.

23. Honda HR-V

Meksikolais-Hondan vahvuus on runsaat ja muunneltavat tilat. Persoonallinen muotoilu vie näkyvyyden oletettua heikommaksi. Pääosin ominaisuudet ovat hyvällä tasolla, mutta eivät aivan huippua.

24. Mazda CX-3

CX-3 on rohkean nuorekkaasti muotoiltu auto. Tilat ovat pienehköt. Vapaasti hengittävät 2,0-litraiset bensamoottorit toimivat hyvin pienehkössä autossa. Joitakin tarpeellisia varusteita saa vain kalleimman varustetason mukana. Jousitus on kova.

25. Citroën C3 Aircross

C3 Aircross on Peugeot 2008:n ja Opel Crosslandin sisarmalli. Muotoilu on pirteää ja persoonallista. Tilaa on hyvin ja ajettavuus kunnossa, mutta monilta osin tyydytään keskenkertaisuuteen.

26. Subaru XV

Subaru tarjoaa nelivetoa korkeahkoon hintaan. Auto on luotettava ja tekniikka koeteltua. Muuta merkittävää tarjottavaa Euroopan automarkkinoille XV:llä ei ole. Jousitus on epämukava.

27. Ford Ecosport

Ecosport kehitettiin alun perin kehitysmaiden markkinoille. Useammassa vaiheessa sitä on sopeutettu eurooppalaisiin vaatimuksiin. Nyt merkittävimmät puutteet ovat jousitusmukavuus ja takapenkin polvitilat.

28. Mitsubishi ASX

Maasturimainen ASX ei erotu erilaisuudellaan, mutta kokonaisuus tuntuu toimivalta, joskin jo vanhahtavalta. Pieniin ulkomittoihin on saatu hyvät tilat. Ajo-ominaisuuksissa olisi kehittämistä.

29. Jeep Renegade

Renegade jakaa tekniikkansa 500 X:n kanssa, mutta muotoilu on maasturimainen, jopa hieman kömpelö. Jousitus on viritetty Fiatia mukavammaksi. Hinta on ominaisuuksiin nähden korkeahko. Ruostesuojaus on ruotsalaisten mukaan heikko.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin