Parhaat edustusautot

Huom. MB:n, BMW:n ja Audin väliset erot paremmuudessa ovat vähäisiä ja niitä on vaikea sijoittaa paremmuusjärjestykseen ilman ajokokemusta kaikista malleista.

1. MB EQS

EQS on lähes kaikessa hieman halvemmalla tehty auto kuin polttomoottorinen S. Tässä luokassa kulutusero on kuitenkin niin merkittävä, että sähköauto nousee edelle. Toisaalta EQS:kin vie niin paljon sähköä, että toimintamatka jää lyhyehköksi. Varsinainen takapenkkiläisten ehdoilla tehty edustusauto EQS ei ole.

2. Audi A8

A8 on tyyliltään hieman pienempiä malleja konservatiivisempi, mutta kokonaisuutena MB:tä ja BMW:tä urheilullisempi. Nykymallien tapaan paino on pidetty kurissa ja moottoreita viritelty taloudellisemmiksi. A8 on aina nelivetoinen.

3. Mercedes-Benz S

S-luokka ei määritellyt uudelleen autojen muotoilua, mutta se tarjoaa taas ensimmäisenä monia uusia ominaisuuksia. S:n vahvimpia ominaisuuksia ovat mukavuus ja turvavarusteet. Ajettavuus ei ole aivan huippua.

4. BMW 7 / i7

Seiska on luonnollisesti ladattu täyteen uusinta tekniikkaa. Kärkenä sähköversio i7. Ominaisuuksiltaan 7 on lähes tasaveroinen MB:n ja Audin kanssa. Muotoilu on jälleen tehty johonkin muuhun kuin eurooppalaiseen makuun.

5. Porsche Panamera

Panamera on edeltäjäänsä tyylikkäämpi ja monessa suhteessa kehittyneempi. Käyttöliittymä on täysin uusi. Ajo-ominaisuudet ovat ehkä neliovisten parhaat. Takaistuimellakin on hyvät tilat.

6. Lexus LS

Pari mallisukupolvea sitten LS:n ominaisuudet olivat luokan kärjen tasolla. Nykyisen mallin viimeistely on edelleen huippuluokkaa. Ajettavuus, tilat ja suorituskyky eivät kuitenkaan ole riittävät tässä luokassa ja myynti Euroopassa on jäänyt minimaaliseksi.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin