Parhaat edustusautot

Huom. MB:n, BMW:n, Lexuksen ja Audin väliset erot paremmuudessa ovat vähäisiä ja niitä on vaikea sijoittaa paremmuusjärjestykseen ilman ajokokemusta kaikista malleista.

1. Mercedes-Benz S

Nykyinen S-luokka ei määritellyt uudelleen autojen muotoilua, mutta monessa muussa suhteessa se sai muut saman hintaluokan autot tuntumaan vanhanaikaisilta. Sen vahvimpia ominaisuuksia ovat mukavuus ja turvavarusteet.

2. Audi A8

A8 on tyyliltään hieman pienempiä malleja konservatiivisempi, mutta kokonaisuutena MB:tä ja BMW:tä urheilullisempi. Nykymallien tapaan paino on pidetty kurissa ja moottoreita viritelty taloudellisemmiksi. A8 on aina nelivetoinen.

3. BMW 7

Seiska on tyylikäs ja luonnollisesti ladattu täyteen uusinta tekniikkaa. Kaikki moottorit ovat ahdettuja. Ominaisuuksiltaan se on lähes tasaveroinen MB:n ja Audin kanssa.

4. Porsche Panamera

Uusi Panamera on edeltäjää tyylikkäämpi ja monessa suhteessa kehittyneempi. Käyttöliittymä on täysin uusi. Ajo-ominaisuudet ovat ehkä neliovisten parhaat.

4. Lexus LS (vanha)

LS:n ulkonäkö sovitettiin vuosimallissa 2013 pienempien mallien tyyliin ja samalla tehtiin paljon muita uudistuksia. Äänieristys, varustelu ja viimeistely edustavat huippua, ajo-ominaisuudet ja jousitus ovat hivenen MB:tä jäljessä. Uusi malli jo Suomessa.

6. Jaguar XJ

Nykyisen XJ:n moderni tyyli ei ole etenkään perän osalta saanut lausunnoissa aivan jakamatonta hyväksyntää. Tilaa on melko hyvin ja sisustuksen vaikutelma on saksalaisia ylellisempi.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin