Parhaat isot autot

1. MB E

E-sarjan Mercedes tarjoaa luokkansa parhaat tilat ja sen ominaisuudet painottuvat mukavuuteen. Turvavarusteita on saatavilla enemmän kuin ehkä mihinkään muuhun autoon, mutta monet tuntuvan lisähintaan.

2. BMW 5

Uusi 5-sarja on luokan kärjen tuntumassa. Sisustus korkeatasoinen ja melutaso on alhainen. Mukavuus kehittyi edeltäjään verrattuna, mutta ajotuntumassa otettiin takapakkia. Moottorit ovat taloudellisia.

3. Audi A6

A6:n nykymalli on elinkaarensa lopussa. Ominaisuuksiltaan auto on tasaveroinen BMW 5-sarjan kanssa. Viimeistely on korkealuokkainen ja mukavuus parhaimmistoa.  koeajo

4. Volvo S90/V90

Volvon nykysukupolvi erottuu ulkonäöllään ja sisustuksen ylellisyydellään. Monia lisävarusteita saa halvemmalla kuin saksalaisiin. Kaikki moottorit ovat 4-sylinterisiä. Jousitusmukavuus jää jälkeen kilpailijoista.  S90:n valmistus siirtyi Kiinaan.

5. BMW 6 GT

6-sarjan GT:ssä on lähes 7-sarjaa vastaavat tilat. Muodoltaan auto on sulavalinjaisempi kuin edeltävä 5 GT. Tekniikka on samaa kuin 5-sarjassa.

6. Lexus GS

GS:n ominaisuudet riittävät suunnilleen saksalaiskilpailijoiden tasolle. Markkinoiden paras viimeistely ja laatu, mutta ahtaat tilat. Eräs markkinoiden hiljaisimmista autoista. Pieniä puutteita ajettavuudessa. Ei dieseliä eikä farmaria.

7. Audi A7 (vanha)

5-ovinen coupe on hintava, mutta viimeistelyltään markkinoiden kärkeä. Takaistuimella on juuri riittävästi tilaa aikuisille, mutta tavaratila on suuri. Moottorit ovat taloudellisia. koeajo

8. Tesla Model S

Tesla on ensimmäinen sähköauto, jossa on kelvollinen toimintasäde. Ensikertalaiseksi myös muut ominaisuudet on saatu kohtalaisen lähelle tasokkaan luokan parhaimmistoa. Takaistuimella ei ole kovin ylelliset oltavat.

9. Mercedes-Benz CLS (vanha)

Jäntevän näköinen toisen sukupolven CLS on tässä luokassa arvioituna ahdas ja epäkäytännöllinen. Farmarissa myös takaistuintilaa on paremmin. Sisustus on paljon E-sarjaa tyylikkäämpi. Teknisesti erot edellisen E:n kanssa ovat vähäisiä. 

10. BMW 6 Gran Coupe

Gran Coupe on Audi A7:n ja MB CLS:n suora kilpailija, mutta paljon näitä kalliimpi. Takaistuintilat ovat niukat. Gran Coupe onkin neliovinen coupe puhtaimmillaan.

11. Jaguar XF

XF:n valintaperusteet ovat tyylikkyys ja erilaisuus. Äänieristys on hyvä, mutta tilat pienehköt. Perushinta on kohtuullinen, mutta sillä saa karusti varustellun ja pienitehoisella dieselillä varustetun auton. Nyt myös farmarina.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin