Parhaat keskikokoiset tila-autot

1. VW Touran

Touran pääsi eroon bussimaisuudesta. Ominaisuudet riittävät selkeään ykköstilaan luokassaan. Valtteja ovat mm. suuri tavaratila, ajo-ominaisuudet, jousitusmukavuus ja tehokkaat moottorit.

2. VW Golf Sportsvan

Perus-Golfia korkeampi versio on linjakas. Tilaa on varsin hyvin niin matkustajille kuin tavaroille, mutta varsinainen tila-auto se ei ole. Muiden Golf-pohjaisten autojen tapaan ominaisuudet ovat luokan kärkitasoa. 

3. BMW 2 Active Tourer/Gran Tourer

BMW onnistui tekemään mainiot ajo-ominaisuudet ensimmäiseen etuvetoiseen autoonsa, joskin jousitusmukavuuden kustannuksella. Joiltakin osin autossa näkyy kuitenkin säästö eivätkä tilatkaan ole kovin runsaat. Moottorivalikoima on tasokas.

4. Mercedes B

Tila-autoksi linjakas uusi B-sarja on korkeatasoisesti viimeistelty ja ajettavuudeltaan mallikas. Tilaa on runsaasti, mutta takaistuin melko matala.

5. Opel Zafira

Zafira on osoittautunut päteväksi malliksi luokassaan. Auto on eräs luokkansa tilavimmista ja monikäyttöratkaisuissa ei ole valittu halvinta toteutustapaa. Bensamoottorit kaipaisivat modernisointia.

6. Toyota Prius+

Korkeampi Prius poikkeaa vain vähän perusversiosta, mutta tilat ovat yllättävän suuret. Ajettavuus ei ole kaikkein vakainta ja sisustus on muovinen. Voimalinja on jo melko kuormitettu tämän kokoisessa autossa.

7. Ford C-Max/Grand C-Max

Fordin linjakas tila-autokaksikko on saatavissa 5- ja 7-paikkaisena mallina. Vahvuutena Fordien tapaan ajettavuus ja nyt myös äänieristykseen on panostettu. 7-paikkaisessa on hyvin tilaa peräpenkillä.  Bensaturbot on hinnoiteltu kiinnostavasti.

8. Peugeot 5008

5008 on maasturimainen auto, jonka saa vain 2-vetoisena. 3008:aan verrattuna tavaratilaa on selvästi enemmän. Ajettavuus on kohtalainen ja melutaso alhainen. Moottorit ovat kilpailukykyisiä.

9. Citroën C4 Picasso / Grand C4 Picasso

Grand C4 Picasso on suurempi auto kuin useimmat kilpailijat. Tavaratila jää kuitenkin tässäkin niukaksi 7 hengen istuinvarustuksella. Rinnalla lyhyempi 5 hengen versio. Vahvuuksia on mukavuus ja meluttomuus. Ajettavuus ei ole aivan huippua.

10. Kia Carens

Carens on kilpailukykyinen auto, jossa on hieman puutteita ajettavuudessa. Tyylikkäässä ulkomuodossa on onnistuttu häivyttämään tila-automaisuutta. Bensamoottoriksi kaivattaisiin puhdikkaampaa vaihtoehtoa. koeajo

11. Renault Scénic / Grand Scénic

Uuden Scénic-kaksikon ominaisuudet ovat tasaiset, mutta missään suhteessa ne eivät nouse kilpailijoiden edelle. Monikäyttöratkaisut ovat näppäriä. Jousitusmukavuus on puutteellinen.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin