Parhaat keskikokoiset tila-autot

1. VW Touran

Touran pääsi eroon bussimaisuudesta. Ominaisuudet riittävät selkeään ykköstilaan kutistuvassa luokassa. Valtteja ovat mm. suuri tavaratila, ajo-ominaisuudet, jousitusmukavuus ja tehokkaat moottorit.

2. Mercedes B

Tila-autoksi linjakas uusi B-sarja on korkeatasoisesti viimeistelty ja ajettavuudeltaan mallikas. Tilaa on runsaasti, mutta takaistuin melko matala. Ulkonäkö on ainoa syy valita A-sarja B:n sijaan eikä siltäkään osin ero ole suuri.

3. BMW 2 Active Tourer/Gran Tourer

BMW onnistui tekemään mainiot ajo-ominaisuudet ensimmäiseen etuvetoiseen autoonsa, joskin jousitusmukavuuden kustannuksella. Joiltakin osin autossa näkyy kuitenkin säästö eivätkä tilatkaan ole kovin runsaat. Moottorivalikoima on tasokas.

4. Toyota Prius+

Korkeampi Prius poikkeaa vain vähän edellisen sukupolven  perusversiosta, mutta tilat ovat yllättävän suuret. Ajettavuus ei ole kaikkein vakainta ja sisustus on muovinen. Voimalinja on jo melko kuormitettu tämän kokoisessa autossa.

5. Peugeot 5008

5008 on maasturimainen auto, jonka saa vain 2-vetoisena. 3008:aan verrattuna tavaratilaa on selvästi enemmän. Ajettavuus on kohtalainen ja melutaso alhainen. Moottorit ovat kilpailukykyisiä.

6. Citroën Grand C4 Spacetourer

Aiemmin nimellä Grand C4 Picasso tunnettu auto on suurempi kuin useimmat kilpailijat. Tavaratila jää kuitenkin tässäkin niukaksi 7 hengen istuinvarustuksella. Vahvuuksia on mukavuus ja meluttomuus. Ajettavuus ei ole aivan huippua.

7. Citroën C5 Aircross

C5 Aircrossin pirteä muotoilu on paisutettu pikkuautoista, mutta itse auto on läheistä sukua Peugeot 3008/5008:lle. Tiloiltaan se vastaa enemmänkin 3008:aa. Jousitusmukavuus on vahvuuksia enemmän kuin ajettavuus.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin