Parhaat suuret maasturit

Maasturien tekniikka

1. Audi Q7

Massiivinen Q7 on ominaisuuksiltaan eräs markkinoiden parhaita autoja. Myös hintaa on kertynyt melkoisesti varsinkin varusteltuna. Uusi tyyli ei ole saanut aivan varauksetonta suosiota. Tilaa on runsaasti, mutta painoa tuntuvasti edeltäjää vähemmän.

2. VW Touareg

Touareg on ominaisuuksiltaan premium-merkkien tasoa, vaikka imago ei ehkä samalle tasolle ylläkään. Tilat eivät ole erityisen suuret eikä ulkonäkö kiehtova, mutta muilta osin Touareg on vakuuttava.

3. Volvo XC90

XC90 oli ensimmäinen uuden sukupolven Volvo ja suuri edistysaskel edeltäjään verrattuna. Ominaisuudet ovat tasaisen korkeatasoiset. Melua on kuitenkin enemmän kuin toivoisi. Kaikki moottorit ovat 2,0-litraisia.

4. MB GLE

ML nimettiin faceliftissä GLE:ksi ja ominaisuudet ovat korkealla tasolla. Halvimpana vaihtoehtona on 4-sylinterinen 250 CDI. Tilaa on runsaasti. Varustevalikoimasta löytyy kaikkiin tarpeisiin, myös maastoajoon. Uusi malli tulossa.

5. BMW X5 (vanha)

X5 kehittyy pienin askelin, myös uusimman mallinvaihdoksen vaikutus ulkonäköön oli vähäinen. Ajettavuus on hyvä, ja lähellä täysosumaa ollaan ominaisuuksissa kokonaisuutenakin. Myös maasturiluokassa BMW kilpailee taloudellisuudellaan. 

6. MB GLS

MB:n jättimaasturi jää Suomessa harvinaisuudeksi. GLS:ssä on jalostettu GLE:n ominaisuuksia suurempaan kokoon. Kokonaisuus ei kuitenkaan yllä pikkuveljen tasolle. Lisävarustein GLS:stä saa ylellisen (ja kalliin).

7. Lexus RX

Lexus-maasturi on tarjolla vain hybridiversiona. Hienostunut RX tarjoaa hyvät maantieominaisuudet ja suuret sisätilat viidelle. Maasto-ominaisuudet ovat varsin vaatimattomat. Kustannuksiltaan se ei pärjää kilpailijoiden dieseleille.

8. Range Rover

Edeltäjäänsä kevyempi Range Rover on kallis ja ylellinen. Ulkomuoto näyttää perinteiseltä Rangelta. Maasto-ominaisuudet ovat maastureiden parhaimmistoa, vaikka pääpaino onkin mukavuudessa ja edustavuudessa. 

9. BMW X6

BMW:n coupe-maasturi on saanut osakseen ihmettelyä. Maasturista ei saa urheiluautoa muotoilemalla perä luiskaksi. Silti toinen sukupolvi on hyvin samanlainen kuin entinen. X5:een verrattuna merkittävin ero on kutistetut takatilat. Katumaasturinvihaajien takuuvarma suosikki.

10. Land Rover Discovery

Discovery on entistä henkilöautomaisempi, mutta edelleen useimpia kilpailijoita kyvykkäämpi maastossa. Ominaisuudet ovat tasaisen hyvät, mutta monessa suhteessa jäädään hieman parhaimmistosta jälkeen.

11. Porsche Cayenne

Cayenne on noussut Porschen suosituimmaksi malliksi. Ajettavuus on ehkä maasturien paras, tosin jousitusmukavuuden kustannuksella. Uusitussa sisustuksessa on moderni käyttöliittymä. Myynti painottuu hybridiin.

12. Range Rover Sport

Hieman pienempi ja urheilullisempi Range Rover Sport tarjoaa saman tyylin ja lähes yhtä hyvät tilat kuin iso Range Rover. Ajettavuudeltaan se on jopa kehittyneempi. Muotoilu on nyt Evoqueta muistuttava. 3,0-litrainen diesel tai Jaguarin kompressoriahdettu V8.

13. Toyota Land Cruiser

Land Cruiser on edelleen Pajeron kilpailija, joka tarjoaa modernin dieselin, mutta on sisätiloiltaan hieman ahtaampi. Ulkonäkö on varsin maasturimainen, mutta nykytyyliin sisustus ja varustelu painottuvat ylellisyyteen. Runsaasti varustellut mallit ovat tosin hyvin kalliita.

14. Jeep Grand Cherokee

Historian paras Jeep lainaa tekniikkaa Mercedeksen ML-sarjasta. Laatutaso ei vieläkään ole eurooppalaisia vaatimuksia vastaavalla tasolla. Maastokelpoisuus ja runsas vakiovarustelu ovat Jeepin kilpailuvaltteja.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin