Koeajossa Renault Laguna Sport Tourer 1.5 dCi Expression

Taustaa

Renault Laguna on mallimuutoksissaan edennyt pienin askelin. Edellisessä uudistuksessa merkittävin ulkonäkömuutos oli farmarimallin viistompi perä. Tälläkin kerralla peruslinjat ovat säilyneet lähellä entisiä ja korimallit ovat tuttuun tapaan loivaperäinen 5-ovinen ja farmari. Uusi Laguna ei kuitenkaan ole edeltäjänsä tavoin vanhentuneen tuntuinen jo syntyessään, vaan ajanmukaistaminen on onnistunut tällä kerralla paremmin.

Kori ja sisätilat

Lagunan kumpikin korimalli on saanut lisää pituutta vajaat 10 cm ja leveyttä 4 cm. Auton korkeus on pidetty edelleen matalana. Ulkomitoiltaan auto sijoittuu luokkansa keskivaiheille. Aikuisille takamatkustajille soveltuu kuitenkin ainoastaan farmari, sillä Hatchbackissa pääntila takaistuimella on erittäin matala. Farmarissa tilaa on riittävästi pitemmällekin matkustajalle. Polvitilaa takaistuimella on luokassaan keskimääräisesti eli riittävästi, mutta jalat mahtuvat huonosti etuistuimen alle ja takapenkki on matala. Niinpä jalkojen tuki jää puutteelliseksi.

Myös edessä istuma-asento on matala. Jo istuimen ollessa matalimmassa asennossaan 185-senttinen joutuu kallistamaan päätänsä melkoisesti saadakseen itsensä ulos autosta. Istuin on tämän kokoluokan autoon varsin pienikokoinen ja myös edessä reisituki jää vajaaksi. Selkänojan säätö on muuttunut vihdoinkin portaattomaksi. Ristiseläntuen säätö vaikuttaa laajalle alueelle. Se palvelee varsinaista tarkoitustaan, mutta lisäksi sen avulla saa selkänojan pehmeän tuntuiseksi. Kokonaisuutena istuinten ja ajoasennon arvosana jää keskinkertaiseksi.

Tavaratilaa on Hatchbackissä lähes yhtä paljon kuin kilpailevissa porrasperämalleissa. Sport Tourerin tavaratila sen sijaan jää hieman useimpia kilpailijoita pienemmäksi. Tavaratila on pitkä, mutta matala. Laajennetun tilan pohja on kutakuinkin tasainen. Vakiovarusteena on renkaan täyttöpakkaus, jolloin välipohjan alle jää säilytystilaa.

Näkyvyys taakse on Hatchbackissä erittäin heikko. Myös Sports Tourerissa takaviistoon jää laaja alue näkymättömiin. Eteen näköalat ovat jopa keskimääräistä paremmat ja keulan arviointi on helppoa. Laguna on varustettu kylkilistoilla, mikä on nykyään pikemminkin poikkeus. Kääntöympyrän halkaisija on keskitasoinen.

Moottori ja suorituskyky

Moottorivalikoima on runsas. 1,6-litrainen bensakone ja 2,0-litrainen bensaturbo ovat tuttuja edeltävästä mallista. 140-hevosvoimainen (103 kW) 2,0-litrainen sen sijaan on Nissanin peruja. 1,5-litrainen diesel (81 kW/110 hv) on perusrakenteeltaan sama kuin pienemmissä Renaulteissa, mutta uusi tuttavuus Lagunassa. Tehokkaampina dieseleinä on tarjolla kaksi tehoversiota varsin tuoreesta 2,0-litraisesta dieselistä. Kaikki vaihteistot ovat 6-vaihteisia. Automaatin saa vain 170-hevosvoimaiseen bensaturboon ja 150-hevosvoimaiseen dieseliin. 

Koeajettu 1,5-litrainen diesel voidaan todeta riittäväksi Lagunaankin. Pienillä kierroksilla voimaa on niukasti ja ohituskiihtyvyys kuutosvaihteella on verkkaista, mutta runsaalla vaihteiden käytöllä suorituskyky on varsin pirteää.

Ajettavuus, alusta ja melutaso

Lagunassa käytetään eri malleissa erilaisia ohjaustehostimia. Sähköpumpulla varustettu hydraulinen tehostin on käytössä 1,5-litraisessa dieselissä ja 140-hevosvoimaisessa bensakoneessa. Tässä versiossa kevyt ohjaus lähestyy valitettavalla tavalla pienempien Renaultien tunnottomuutta. Kaarreajossa ei ole tarjolla kunnollista vastetta ja moottoritielläkään auto ei seuraa tienpinnan muotoja, vaan kuljettajan on oltava aktiivinen suunnanmuutoksissa ja huolehdittava ettei auto jää itsekseen kaartamaan väärään suuntaan. Poljetulle lumelle muodostuneet ajourat heittelevät Lagunaa varsin terävästi. Ajonvakautuksen toiminta vaikuttaa asianmukaiselta. Jokin toinen Laguna-versio saattaa olla erilainen, mutta tämä versio on kitkarenkailla ajettuna heikennys edelliseen Lagunaan verrattuna. Jousitus on hivenen aikaisempaa jäykempi, mutta mukavuus on edelleen hyvä.

Melutaso on selvästi luokan keskitasoa hiljaisempi ainakin kitkarenkailla. Yksittäistä häiritsevää melunlähdettä ei ole, vaan ääni on yleistä huminaa. Moottori pitää varsin hyvin mölyt mahassaan.

Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustetasoja on Suomessa neljä. Renaultin tapaan perusvarustelu on melko niukka: vaikkapa Peugeot 308:n perusmallissa on runsaampi varustelu. Perusmalli on Authentique. Sen varusteluun sisältyy mm. aktiiviset pääntuet, turvavyön kiristimet myös takana, ajotietokone, radio/CD ja lämmitettävät sähköpeilit. 1500 euron lisäpanostuksella Expression-varustelun, jossa on lisäksi automaatti-ilmastointi, keskikyynärnoja edessä, ristiseläntuen säätö kuljettajan istuimessa, sähkölasit myös takana sekä nahkaratti. Toinen 1500 euron lisähinta muuttaa varusteluksi Dynamiquen ja tuo mm. nahkareunaisen verhoilun, kattokaaret farmariin, 17" kevytmetallivanteet, paremman radion ja vakionopeussäätimen. Huippumalli Privilègessä on mm. DVD-navigointi, peruutustutka, bluetooth ja avaimeton käynnistys.

Lisävarustevalikoima on runsas. Varusteista monet eivät ole saatavana Authentique-malliin. Metalliväri maksaa 530 euroa. Expression-malliin saa kohtuulliseen hintaan vakionopeussäätimen  300 eurolla ja pysäköintitutkan taakse 350 eurolla.

Samaan tapaan kuin Cliossa, myös Lagunassa perusmallien sisustus on melko alkeellinen. Verhoilu on yksinkertainen ja aina musta. Kojetaulun pinta on halvan näköinen ja sileää kovamuovia on käytetty runsaasti. Ainoa piristys on keskikonsoli. Dynamiquessa on korkeatasoisempi verhoilu ja alumiinilistat. Ainoa verhoiluväri siinäkin on musta. Kojetaulun muotoilu on moderni. Kojelaudan keskiosassa ilmastoinnin käyttökytkimet vaativat hieman perehtymistä. Radion kaukosäädin on perinteiseen tapaan ratin takana ja ajotietokonetta käytetään lasinpesuviiksen napeilla. Näiltä osin parempiakin ratkaisuja on nähty. Vakionopeussäätimen napit sen sijaan ovat hyvin käsillä ratissa. Kovin helposti ei sen sijaan tottumaton löydä painiketta, jolla vakionopeussäädin aktivoidaan toimintaan. Vaihdevipu on melko pitkäliikkeinen. Mittarit ovat tyylikkäät ja selkeät. Myös ajotietokoneen näyttö on selkeä. Valitettavasti vain yksi tieto näkyy näytössä kerrallaan. Eli kulutusnäytön ollessa esillä ei näy edes matkamittaria, vaikka näytössä olisi tilaa enemmällekin informaatiolle.

Kilpailuasetelma

Laguna on perustaltaan hyvä auto, jonka yksityiskohdissa olisi paljon pientä parannettavaa. Mukavuuden kannalta se on eräs parhaita valintoja luokassaan.

Maahantuojan vaihduttua monien Renault-mallien hinnat muuttuivat selvästi kilpailukykyisemmiksi. Laguna on bensamoottorilla varustettuna melko kallis, mutta dieselversioiden hintakilpailukyky on selvästi parempi. Runsaamman varustelun saa kuitenkin kilpailevilla merkeillä samaan hintaan diesel-Lagunaankin verrattuna.  Bensaversioiden hankinta Lagunasta tuskin kannattaa, kun muutaman satasen lisäsijoituksella 1,6- tai 2,0-litraiseen bensakoneeseen verrattuna saa suorituskykyisemmän dieselversion.

27.1.2008 Timo Nurmela

takaisin