Parhaat isot autot

1. Audi e-tron GT

Matala e-tron GT om Porsche Taycanin sisarmalli. Se on eräs markkinoiden parhaista autoista, jos etsii tehokasta pitkän matkan sähköautoa eivätkä tilat ole keskeisimpiä valintakriteerejä.

2. MB EQE

EQE on läheistä sukua isommalle EQS:lle. Töpöperäinen EQE on hyvä sähköauto, mutta autona se jää monessa jälkeen perinteisestä E:stä. Taksikäyttöä rajoittavat niukka tavaratila ja pääntila takana. Laatuvaikutelma ei ole kovin korkeatasoinen.

3. MB E (vanha)

E-sarjan Mercedes tarjoaa luokkansa parhaat tilat ja sen ominaisuudet painottuvat mukavuuteen. Turvavarusteita on saatavilla enemmän kuin ehkä mihinkään muuhun autoon, mutta monet tuntuvan lisähintaan. Uusi malli tulossa.

4. Audi A6

A6 on ulkomuodoltaan hyvin edellisten sukupolvien kaltainen, mutta sisustus on uusittu perusteellisesti. Suurta kehitystä ominaisuuksiin ei tullut, mutta edelleen A6 on hiljainen ja mukava. Myös viimeistelyn taso on parhaimmistoa. Lisävarustehinnat ovat kovia.

5. Porsche Taycan

Taycan on teknisesti ja ajettavuudeltaan vakuuttava nelipaikkainen urheiluauto. Se on alusta alkaen suunniteltu sähköautoksi. Suorituskyky on melkoinen jo perusmallissa. Toimintamatka jää Teslaa lyhyemmäksi. Törmäystestitulos pieni pettymys.

6. Volvo S90/V90

Volvon nykysukupolvi erottuu ulkonäöllään ja sisustuksen ylellisyydellään. Monia lisävarusteita saa halvemmalla kuin saksalaisiin. Nyt vain lataushybridinä. Jousitusmukavuus jää jälkeen kilpailijoista.  S90:n valmistus siirtyi Kiinaan.

7. Audi A7

5-ovinen coupe on hintava, mutta viimeistelyltään markkinoiden kärkeä. Takaistuimella on juuri riittävästi tilaa aikuisille, mutta tavaratila on suuri. Moottorit ovat taloudellisia.

8. BMW 5 (vanha)

5-sarja on luokan kärjen tuntumassa. Sisustus korkeatasoinen ja melutaso on alhainen. Mukavuus kehittyi edeltäjään verrattuna, mutta ajotuntumassa otettiin takapakkia. Moottorit ovat taloudellisia ja lataushybridit luokan parhaimmistoa.

9. Tesla Model S

Model S oli ensimmäinen sähköauto, jossa on kelvollinen toimintasäde. Ensikertalaiseksi myös muut ominaisuudet on saatu kohtalaisen lähelle tasokkaan luokan parhaimmistoa. Nyt mallia alkaa kuitenkin jo ikä painaa. Takaistuimella ei ole kovin ylelliset oltavat.

10. Lexus ES

Lexus GS korvattiin hieman halvemmalla etuvetoisella ES:llä. Kilpailijoihin verrattuna se tarjoaa hyvät tilat ja mukavuuden. Kilpailijoiden perusdieseleihin verrattuna kiihtyvyys jää hieman vaisuksi.

11. Mercedes-Benz CLS

Entistä pelkistetymmän näköinen CLS on tässä luokassa arvioituna ahdas ja epäkäytännöllinen. Farmarimallia ei enää ole. Sisustus on E-sarjaa tyylikkäämpi. Teknisesti erot edellisen E:n kanssa ovat vähäisiä. 

12. DS 9

Pidennetylle Peugeot 508:n alustalle tehty DS9 on tyylikäs ja viimeistelty sedan, joka on ominaisuuksiltaan yllättävän lähellä saksalaiskilpailijoita. Ennen kaikkea se on kuitenkin auto niille, jotka eivät halua perinteistä saksalaisautoa. Moottoreiksi tarjotaan ladattavia hybridejä.

13. Jaguar XF

XF:n valintaperusteet ovat tyylikkyys ja erilaisuus. Äänieristys on hyvä, mutta tilat pienehköt. Perushinta on kohtuullinen, mutta sillä saa karusti varustellun ja pienitehoisella dieselillä varustetun auton. Myös farmarina.

14. BYD Han

BYD Han on polttomoottoripohjalle tehty moderni sähkösedan. Paperilla kilpailukykyinen, mutta juuri mikään ominaisuus ei käytännössä yllä kilpailijoiden tasolle.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin