Parhaat keskikokoiset

1. Volvo V60

V60 on läheistä sukua isommille Volvoille. Tilaa on kohtalaisesti, mutta auton mataluus hieman rajoittaa. Sisustus on ylellinen ja moderni. Ajettavuus on optimoitu meikäläisiin olosuhteisiin. Myynnissä on nyt vain tehokkaita lataushybridejä.

2. Mercedes-Benz C

C-sarja pyrkii tarjoamaan ylemmän luokan ominaisuuksia kompaktissa koossa. Sisustus onkin ylevä ja takapenkillä on nyt kohtalaisesti tilaa.. Hiljaisuus ja mukava jousitus ovat C-sarjan tärkeimpiä valtteja laajan valinnanvaran ohella.

3. Polestar 2

Kiinalainen, Volvo-sukuinen Polestar 2 on Tesla Model 3:n kilpailijak. Siihen verrattuna Polestar on tilavampi ja paremmin viimeistelty auto. Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset, mutta sähkönkulutus suurehko.

4. Audi A4

A4 on kaikilta osin perinteinen Audi. Tilaa on kohtalaisen hyvin ja ajettavuus ongelmaton. Sisustus on luokan korkeatasoisin. Etenkin lisävarusteiden hinnat ovat edelleen kovia.

5. Skoda Superb

Superb on suuri ja näyttävä. Se yhdistää konsernin tuoreimman tekniikan mittaviin takaistuintiloihin ja kohtuulliseen hintaan. Ominaisuudet ovat jopa lähellä ylemmän premium-luokan autoja. Myös lataushybridinä.

6. Skoda Octavia

Uusikin Octavia on hinta-laatu -suhteeltaan eräs markkinoiden parhaita autoja. Tekniikka on samalla tasolla kuin Golfissa ja tilaa on keskiluokan mukaisesti. Varustelu on runsas ja viimeistely hyvä. Jousitusmukavuuskin on nyt korkealuokkainen.

7. VW Passat

Passat on tasokkaasti viimeistely, mutta konservatiivisesti muotoiltu auto. Tilat ovat suuret ja alusta toimiva. Malliston hintahaitari on hyvin laaja ja perusmalleissa saa paljon autoa kohtuullisella rahalla, vaikkakin varustelua joutuu täydentämään.

8. VW Arteon

Nyt vain sportisena farmarina Suomessa myytävä Arteon on pidennetty ja madallettu Passat. Jopa kojetaulu on sama. Ominaisuudet ovat kunnossa takaistuimen pääntilaa lukuun ottamatta. Mallin houkuttelevuudessa ei aivan onnistuttu.

9. Audi A5 Sportback

A4:n urheilullisempi muunnos häviää A4:lle lähinnä takaistuintiloissa. Hinnaltaan A5 nousee A6:n tasolle. Auto on modernin tuntuinen ja laadukkaasti tehty.

 

10. Hyundai Ioniq 6

Ioniq 6 on tehty muotoilun ehdoilla, joten mm. takatilat kärsivät. Muuten se on kilpailukykyisellä tasolla tämän päivän sähköautojen joukossa. Kulutus ja latausominaisuudet ovat hyvät, mutta ohjausta ja alustaa voisi parantaa.

11. BMW 3

BMW 3-sarja kehittyy vähitellen lähemmäs 5-sarjaa. Auto on silti edelleen urheilullinen, mutta suuntavakavuudessa suomalaisissa olosuhteissa on edelleen puutteita. Moottorit ovat taloudellisia.

12. BMW i4

BMW i4 jatkaa merkin valitsemalla tiellä ja on polttomoottoriauton perusrakenteeseen perustuva sähköauto. Suuria haittoja ratkaisusta ei kuitenkaan ole nähtävissä ja hinta on varsin kilpailukykyinen.

13. BMW 4 Gran Coupe

4-sarjan Gran Coupen merkittävimmät erot 3-sarjan sedaniin ovat matalammat sisätilat ja iso takaluukku. Hintaero on siedettävä, jos muotoilu miellyttää ja sisätilojen käytännöllisyydestä pystyy tinkimään. Ja kuuluu niihin, joiden silmään muotoilu sopii.

14. Tesla Model 3

Model 3 on suorituskykyinen ja taloudellinen sähköauto. Se sai huippupisteet törmäystestissä ja infotainment on markkinoiden kärkeä. Heikkouksia ovat jousitusmukavuus, talviominaisuudet ja viimeistelyn laatu.

15. Toyota Camry

Camry on tilava ja hyvin varusteltu sedan. Voimalinja on taloudellinen ja suorituskyvyltään riittävä. Muistakaan ominaisuuksista ei löydy merkittäviä heikkouksia, mutta joistakin yksityiskohdista näkee, että Camry on halvalla amerikkalaiseen makuun tehty auto.

16. Opel Insignia

Poistuva Insignia on tyylikäs ja tasokkaasti viimeistelty auto. Viimeinen aito Opel on hinnaltaan, varusteiltaan ja ominaisuuksiltaan varsin kilpailukykyinen. Jousitusmukavuus ei ole aivan huippua.

17. Peugeot 508

Vaatimattomien edeltäjien jälkeen Peugeot on saanut keskiluokkaan uutta otetta. 508 on coupemainen auto, jonka tilat ovat keskimääräistä pienemmät. Äänieristys on hyvä ja varustelu runsas.

18. Mazda 6

Mazda 6 on ulkomitoiltaan suuri. Myös tilat ovat kohtalaisen suuret. Ajettavuus on hyvä ja jousitusmukavuus parantunut entisestä. Melua on hieman liikaa. Moottorit ovat taloudellisia. Varustelu on runsas.

19. DS7

DS7 on ilmoittautunut premium-luokkaan, mutta arvostus on vaikea ansaita. Sisustus on kyllä tasokas. Tekniikaltaan DS7 on lähellä hieman pienempää Peugeot 3008:aa.

20. Citroën C5X

Tällaista autoa Citroënilta on odotettu. C5X on pitkä linjakas. Lasikatolla varustettuna pääntila on niukka. Varusteita on runsaasti ja jousitus mukava. Muilta osin hyvin keskinkertainen suoritus.

21. Subaru Outback

Outback on kehittynyt edeltäjästään merkittävästi eikä vähiten tyylillisesti. Tilaa on runsaasti ja hinta on kohtuullinen varustelu ja neliveto huomioon ottaen. Ominaisuuksiltaan aivan kärkeen sijoittuvan auton tekemiseen Subaru ei ole toistaiseksi pystynyt.

22. Jaguar XE

Jo iäkkään XE:n valintaperusteeksi riittää pelkästään ulkonäkö. Myös laatuvaikutelma on hinnan edellyttämällä tasolla. Kokonaisuutena ominaisuudet jäävät valitettavan kauas saksalaisista. Sisätilat ovat ahtaat ja perusvarustelu niukka. Tehodieseliä ei tarjota.

23. Alfa Romeo Giulia

Giulia on takavetoinen, tyylikäs ja persoonallinen. Useimmat ominaisuudet ovat lähellä saksalaiskilpailijoita ja ajettavuus jopa parempi. Sijoituksen pudottavat ennen kaikkea historiaan perustuvat arviot laadusta ja jälleenmyyntiarvosta, mutta myös huonot istuimet.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin