Parhaat pikkuautot

1. Skoda Fabia

Fabia on nyt sukupolven edellä kilpailijoitaan ja aikaisempaa näyttävämpi. Se on useimpia kilpailijoitaan tilavampi, jousitus on mukava, melutaso pikkuautoksi alhainen ja varustelu runsas.

1. VW Polo

Polo on ominaisuuksiltaan lähempänä Golfia kuin koskaan ennen. Takaistuintiloissa on vain vähän eroa. Ajo-ominaisuudet ovat hyvät ja moottorit luokan parhaimmistoa. Melu on kuitenkin pikkuautoluokan tasolla.

1. Audi A1

Audi A1:n perustekniikka on sama Polossa ja takaistuintilat selvästi edeltävää mallia suuremmat. A1 on kuitenkin hieman viimeistellympi ja urheilullisempi. Kovin vahvaa premium-tunnetta tässä autossa ei kuitenkaan ole.

4. Honda e

Honda e erottuu ulkonäöllään. Vaikuttavinta on kuitenkin kojetaulu, joka on lähes pelkkää näyttöä. Niukahko toimintamatka ja poikkeuksellinen ketteryys kertovat, että e on suunniteltu kaupunkiautoksi. Ajettavuus on kuitenkin toimiva pitemmälläkin matkalla. Ei hinnoiteltu tällä hetkellä.

5. Seat Ibiza

Ibiza edustaa myös VW-konsernin uusinta tekniikkaa tässä kokoluokassa. Ibiza on suuri ja tilava, ja sen ajo-ominaisuudet ovat luokan parhaimmistoa samoin kuin moottorit.

6. Honda Jazz

Kilpailijoitaan tila-automaisempi auto, jossa monikäyttöisyys on viety pitkälle ja tilaa on todella runsaasti. Sen sijaan ajo-ominaisuuksissa olisi parannettavaa ja Jazzin ulkoinen olemus on melko vaatimaton ja hinta korkea.

7. Hyundai i20

i20 on tilava ja ajettavuudeltaan onnistunut pikkuauto. Myös varustelu on runsas, mutta sisustus muovinen. Moottorien ominaisuudet ovat kilpailukykyisiä, mutta hybridin puute estää Yariksen haastamisen myyntimäärissä.

8. Ford Fiesta

Fiesta on ollut ulkonäöltään lähes samanlainen yli vuosikymmenen, mutta sisustus on kehittynyt paljon. Luokan lyhin akseliväli tuntuu sisätilojen ahtautena.1,0-litraiset moottorit ovat moderneja. Fiestaa on helppo ja hauska ajaa, ja myös jousitus on mukava.

9. Toyota Yaris

Yaris on luokan myyntiykkönen Suomessa ja uusi malli vahvistaa asemia edelleen. Merkittäviä heikkouksia ei ole lainkaan. Hybridinä Yaris on esimerkillisen taloudellinen. Takaistuin on mukava, mutta niin tilat kuin kulku ovat hieman ahtaat.

10. Mazda 2 Hybrid

Mazda on saanut mallistoonsa keskimääräisten päästöjen vähentämiseksi Toyota Yariksen. Vain logot on vaihdettu ja varusteiden paketoinnissa on pieniä eroja. Yleensä tällaisten badge engineering -versioiden jälleenmyyntiarvo jää alkuperäisen alapuolelle.

11. Kia Rio

Kia Rio on tyylikäs ja viimeistelty pikkuauto. Sisätilat ovat runsaat ja ajettavuus selvästi kehittynyt edeltäjään verrattuna. Bensaturbo on ominaisuuksiltaan lähellä parhaimmistoa. Perusmoottori on puhditon.

12. Peugeot 208

Uusi 208 on monia pikkuautoja suuremman tuntuinen auto. Paitsi takaistuimen osalta. Muotoilu on erottuvaa, mutta kuljettajan paikalla ergonomia ei toimi. Jousitus ja meluttomuus ovat vahvuuksia. Myös sähköautona.

13. Renault Clio

Clio on saman tyylinen kuin edelliset Cliot ja myös monien ominaisuuksien osalta se on perinteinen pikkuauto. Maantieajossa se ei ole parhaimmillaan ja takaistuimella on niukahko polvitila. Muuten ominaisuudet ovat kohdallaan ja hinta kilpailukykyinen. Facelift tulossa.

14. Mini

Mini ei kilpaile puolta halvempien pikkuautojen kanssa, vaikka onkin useimmilta ominaisuuksiltaan samassa luokassa. Edeltäjään verrattuna moottorit ovat kehittyneet ja hallintalaitteet ovat hieman järkevämmin suunnitellut. Myös pitempi 5-ovinen malli.

15. Opel Corsa

Corsa on pitkälle samanlainen auto kuin konsernisisar 208. Sisustus ja istuin ovat Opelissa parempia ja hinta kilpailukykyisempi. Takaistuin ja kulku sinne on jätetty Opelissakin toisarvoiseen asemaan. Törmäystestissä melko vaatimaton tulos. Myös sähköautona.

16. Renault Zoe

Zoe on ollut Euroopan suosituin sähköauto ja tekniikaltaan Nissan Leafin sukulainen. Perusrakenne on sama kuin edellisessä Cliossa, mutta korkeutta on selvästi enemmän. Vuosien varrella Zoe on parantunut autona merkittävästi, mutta turvallisuus on jäänyt jälkeen muista.

17. Volkswagen e-Up

Up nosti miniautojen ominaisuudet uudelle tasolle, mutta myös hinta on ollut Suomessa on kovin korkea. Nyt sähköversiona Up on myös hinnaltaan kiinnostava. Ajo-ominaisuudet ovat lähes Polon tasoa ja laatuvaikutelma muita miniautoja parempi.

18. Citroën C3

C3 on ulkoasultaan nuorekas. Sisustus antaa hieman halvan vaikutelman. Takaistuintilat ovat melko ahtaat. Moottorit ovat onnistuneita ja ajettavuus kunnossa.

19. Mazda 2

Poistuva Mazda 2 on edelleen nuorekas ja urheilullinen. Jousitus on jämäkkä ja sisustus versiosta riippuen hyvinkin näyttävä. Tilat ovat useimpia kilpailijoita niukemmat. 1,5-litrainen bensamoottori on turbottomuudesta huolimatta ajanmukainen, mutta melko laiska.

20. Suzuki Swift

Swift on Suomessa tarjolla lähinnä etuvetoisena ja ahtamattomalla moottorilla sekä nelivetoisena kevythybridinä. Se on sporttinen, ketterä ja taloudellinen. Tilat eivät ole kovin suuret ja melua riittää.

21. Dacia Sandero

Sandero on toimiva perusauto, jonka tilat ovat hintaan nähden mainiot. Moottori on hieman puhditon. Varustelu on niukahko ja sisustuksen viimeistelyssä on säästetty. Ajo-ominaisuudet ovat kelvolliset.

22. Fiat 500 e

Uuden sukupolven Fiat 500 on sähköauto, joka on ketterä kaupungissa, mutta virtaa ja ajo-ominaisuuksia riittää myös maantieajoon. Ulkomuoto on sympaattinen, mutta tilat ovat niukat. Varustelu on varsinkin perusmallissa köyhä.

23. Hyundai i10

Hyundai i10 on VW Upin ohella selkeästi parempi auto kuin muut pienimmän luokan edustajat. Tilaa on riittävästi ja ajo-ominaisuudet varsin hyvät. Viimeistely on hintaluokka huomioiden kelvollinen ja muotoilu onnistunut.

24. Kia Picanto

Kia Picanto on eräs parhaista miniautoista. Se on tyylikäs, hyvin varusteltu ja sisätilat varsin suuret. Melutaso on pikkuautomainen ja ajettavuudessa on hieman puutteita. Moottorit ovat melko puhdittomia.

25. Toyota Aygo X

Pirteännäköinen katumaasturimaista muotoa saanut Aygo X on ketterä kaupunkiauto, jossa on kaksi suurta puutetta: takaistuintilat ovat kelvottomat ja suorituskyky kovin vaatimaton.

26. Mitsubishi Space Star

Uudistettukaan Space Star tuskin on auto, josta Mitsubishi-myyjät ovat ylpeitä. Se on halvalla tehty auto, jossa on heikohkot ajo-ominaisuudet, mutta hyvin tilaa, tehoa ja varusteita.

27. Fiat 500

Jo pitkään markkinoilla ollut Fiat 500 on löytänyt oman ostajakuntansa myös Suomessa. Auto ei ole halpa, mutta myös sisustus ja varustelu ovat perustason yläpuolella. Suuria sisätiloja, ajonautintoa tai pirteitä moottoreja täytyy hakea muista autoista.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

                     

            Takaisin