Parhaat suuret maasturit

Maasturien tekniikka

1. MB EQS SUV

2700 kg painava EQS SUV on 7-hengen luksusmaasturi, jonka tekniikka on pitkästi yhtenevä EQS:n kanssa. 108 kWh akku varmistaa kunnollisen toimintamatkan, vaikka sähköä kuluukin melkoisesti.

2. MB EQE SUV

EQE SUV jakaa paljon tekniikkaa isomman EQS SUV:n kanssa. EQE SUV on tilava, mukava ja sähkötekniikaltaan parhaimmistoa. Varusteet ovat tähänkin autoon kalliita.

3. Audi Q8 e-tron

Q8 e-tron on eräs tämän hetken parhaista autoista. Raskas akusto mahdollistaa pitkän toimintamatkan ja hyvän suorituskyvyn. Melutaso on alhainen ja mukavuus kaikkiaan erinomainen.

3. VW Touareg

Touareg on ominaisuuksiltaan premium-merkkien tasoa, vaikka imago ei ehkä samalle tasolle ylläkään. Tilat eivät ole erityisen suuret eikä ulkonäkö kiehtova, mutta muilta osin Touareg on vakuuttava. Suomessa Touareg on nyt tarjolla vain bensahybridinä.

4. Audi Q7

Massiivinen Q7 on ominaisuuksiltaan eräs markkinoiden parhaita autoja. Myös hintaa on kertynyt melkoisesti varsinkin varusteltuna. Uusi tyyli ei ole saanut aivan varauksetonta suosiota. Tilaa on runsaasti, mutta painoa tuntuvasti edeltäjää vähemmän.

5. Volvo XC90

XC90 oli ensimmäinen uuden sukupolven Volvo ja suuri edistysaskel edeltäjään verrattuna. Ominaisuudet ovat tasaisen korkeatasoiset. Melua on kuitenkin enemmän kuin toivoisi. Tarjolla on enää lataushybridi ja seuraaja EX90 on pelkästään sähköinen.

6. BMW iX

On vaikea tietää, millaisten kuluttajatutkimusten perusteella BMW arvelee asiakkaidensa haluavan juuri tämän näköisiä autoja. Myös sisustus on erikoinen. Joka tapauksessa iX on ominaisuuksiltaan korkeatasoinen sähköauto ja hinta on linjassa sen kanssa, mitä iX tarjoaa.

7. Audi Q8

Q8 on paljon Q7:ää tuoreemman oloinen auto. Tiloista ei juurikaan tarvitse tinkiä toisin kuin kilpailijoiden coupe-SUV:eissa. Hintalisä Q7:ään verrattuna on erittäin kova, joten Q8 on suunnattu niille, joilla hinnalla ei ole merkitystä.

8. MB GLE

GLE on mukavuuspainotteinen katumaasturi. Tilaa on runsaasti ja melutaso alhainen. Ajettavuus on erinomainen arkiajoa ajatellen. 300 d:n nelisylinterinen moottori ei ole kovin sivistynyt.

9. Range Rover Sport

Hieman pienempi ja urheilullisempi Range Rover Sport tarjoaa saman tyylin ja lähes yhtä hyvät tilat kuin iso Range Rover. Ajettavuudeltaan se on jopa kehittyneempi. Muotoilu on nyt Velaria muistuttava. Hybridejä löytyy kahdessa teholuokassa.

10. Range Rover

Samaan aikaan Sportin kanssa kehitetty iso Range Rover on ylellinen, tilava ja runsaasti varusteltu. Ajettavuus ei yllä aivan saksalaisen parhaimmiston tasolle. Sähköversiota odotellaan vuodelle 2024.

11. BMW X5

X5 kehittyy pienin askelin, myös uusimman mallinvaihdoksen vaikutus ulkonäköön oli vähäinen. Ajettavuus on hyvä. Vakiovarustelu on luokassaan niukka. Melutaso ei yllä luokan kärkeen ja takaistuintilat ovat ulkomittoihin nähden hieman niukat.

12. Lexus RX

Lexus-maasturi on lataushybridi. Hienostunut RX tarjoaa hyvät maantieominaisuudet ja suuret sisätilat viidelle. Maasto-ominaisuudet ovat varsin vaatimattomat. Kustannuksiltaan se ei pärjää kilpailijoiden dieseleille.

13. Porsche Cayenne

Cayenne on noussut Porschen suosituimmaksi malliksi. Ajettavuus on ehkä maasturien paras, tosin jousitusmukavuuden kustannuksella. Uusitussa sisustuksessa on moderni käyttöliittymä. Myynti painottuu hybridiin.

14. MB GLS

MB:n jättimaasturi jää Suomessa harvinaisuudeksi. GLS:ssä on jalostettu GLE:n ominaisuuksia suurempaan kokoon. Kokonaisuus ei kuitenkaan yllä pikkuveljen tasolle. Lisävarustein GLS:stä saa ylellisen (ja kalliin).

15. BMW X7

Myös BMW on tehnyt jättimaasturin, joka perustuu läheisesti X5:een. Jalostus on selkeästi suunnattu muualle kuin Eurooppaan. X5:stä jälkeen X7 jää lähinnä ulkonäön ja kustannusten osalta.

16. BMW X6

BMW:n coupe-maasturi on saanut osakseen ihmettelyä. Maasturista ei saa urheiluautoa muotoilemalla perä luiskaksi. Silti auto jatkaa kolmanteen sukupolveen hyvin samanlaisena. X5:een verrattuna merkittävin ero on kutistetut takatilat. Katumaasturinvihaajien takuuvarma suosikki.

17. Land Rover Discovery

Discovery on entistä henkilöautomaisempi, mutta edelleen useimpia kilpailijoita kyvykkäämpi maastossa. Ominaisuudet ovat tasaisen hyvät, mutta monessa suhteessa jäädään hieman parhaimmistosta jälkeen.

18. Ford Explorer

Iso amerikkalaismaasturi tuli Eurooppaan ladattavana hybridinä. Mukavuus on varsin hyvä ja varustelu runsas, mutta ajettavuus ei oikein vastaa luokan vaatimuksia.

19. Land Rover Defender

Defender soveltuu myös maantielle ilman, että maasto-ominaisuuksista on tarvinnut merkittävästi tinkiä. Sisustus on pelkistetty ja runsaasti varustellut mallit kalliita. Yleisimmät moottorit ovat 2,0-litraisia dieseleitä.

20. Toyota Land Cruiser

Land Cruiser on edelleen tosimaasturi, joka tarjoaa modernin dieselin, mutta on sisätiloiltaan melko ahdas. Ulkonäkö on varsin maasturimainen, mutta nykytyyliin sisustus ja varustelu painottuvat ylellisyyteen. Runsaasti varustellut mallit ovat tosin hyvin kalliita.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin