Parhaat suuret maasturit

Maasturien tekniikka

1. Audi e-tron

E-tron on eräs tämän hetken parhaista autoista. Raskas akusto mahdollistaa pitkän toimintamatkan ja hyvän suorituskyvyn. Melutaso on alhainen ja mukavuus kaikkiaan erinomainen.

2. VW Touareg

Touareg on ominaisuuksiltaan premium-merkkien tasoa, vaikka imago ei ehkä samalle tasolle ylläkään. Tilat eivät ole erityisen suuret eikä ulkonäkö kiehtova, mutta muilta osin Touareg on vakuuttava. Suomessa Touareg on nyt tarjolla vain bensahybridinä.

3. Audi Q7

Massiivinen Q7 on ominaisuuksiltaan eräs markkinoiden parhaita autoja. Myös hintaa on kertynyt melkoisesti varsinkin varusteltuna. Uusi tyyli ei ole saanut aivan varauksetonta suosiota. Tilaa on runsaasti, mutta painoa tuntuvasti edeltäjää vähemmän.

4. BMW iX

On vaikea tietää, millaisten kuluttajatutkimusten perusteella BMW arvelee asiakkaidensa haluavan juuri tämän näköisiä autoja. Myös sisustus on erikoinen. Joka tapauksessa iX on ominaisuuksiltaan korkeatasoinen sähköauto ja hinta on linjassa sen kanssa, mitä iX tarjoaa.

5. Volvo XC90

XC90 oli ensimmäinen uuden sukupolven Volvo ja suuri edistysaskel edeltäjään verrattuna. Ominaisuudet ovat tasaisen korkeatasoiset. Melua on kuitenkin enemmän kuin toivoisi. Kaikki moottorit ovat 2,0-litraisia, ladattava hybridi on suosittu.

6. MB GLE

GLE on mukavuuspainotteinen katumaasturi. Tilaa on runsaasti ja melutaso alhainen. Ajettavuus on erinomainen arkiajoa ajatellen. 300 d:n nelisylinterinen moottori ei ole kovin sivistynyt.

7. Audi Q8

Q8 on paljon Q7:ää tuoreemman oloinen auto. Tiloista ei juurikaan tarvitse tinkiä toisin kuin kilpailijoiden coupe-SUV:eissa. Hintalisä Q7:ään verrattuna on erittäin kova, joten Q8 on suunnattu niille, joilla hinnalla ei ole merkitystä.

8. BMW X5

X5 kehittyy pienin askelin, myös uusimman mallinvaihdoksen vaikutus ulkonäköön oli vähäinen. Ajettavuus on hyvä. Vakiovarustelu on luokassaan niukka. Melutaso ei yllä luokan kärkeen ja takaistuintilat ovat ulkomittoihin nähden hieman niukat.

9. BMW X7

Myös BMW on tehnyt jättimaasturin, joka perustuu läheisesti X5:een. Jalostus on selkeästi suunnattu muualle kuin Eurooppaan. X5:stä jälkeen X7 jää lähinnä ulkonäön ja kustannusten osalta.

10. Porsche Cayenne

Cayenne on noussut Porschen suosituimmaksi malliksi. Ajettavuus on ehkä maasturien paras, tosin jousitusmukavuuden kustannuksella. Uusitussa sisustuksessa on moderni käyttöliittymä. Myynti painottuu hybridiin.

11. MB GLS

MB:n jättimaasturi jää Suomessa harvinaisuudeksi. GLS:ssä on jalostettu GLE:n ominaisuuksia suurempaan kokoon. Kokonaisuus ei kuitenkaan yllä pikkuveljen tasolle. Lisävarustein GLS:stä saa ylellisen (ja kalliin).

12. BMW X6

BMW:n coupe-maasturi on saanut osakseen ihmettelyä. Maasturista ei saa urheiluautoa muotoilemalla perä luiskaksi. Silti auto jatkaa kolmanteen sukupolveen hyvin samanlaisena. X5:een verrattuna merkittävin ero on kutistetut takatilat. Katumaasturinvihaajien takuuvarma suosikki.

13. Lexus RX

Lexus-maasturi on tarjolla vain hybridiversiona. Hienostunut RX tarjoaa hyvät maantieominaisuudet ja suuret sisätilat viidelle. Maasto-ominaisuudet ovat varsin vaatimattomat. Kustannuksiltaan se ei pärjää kilpailijoiden dieseleille.

14. Land Rover Discovery

Discovery on entistä henkilöautomaisempi, mutta edelleen useimpia kilpailijoita kyvykkäämpi maastossa. Ominaisuudet ovat tasaisen hyvät, mutta monessa suhteessa jäädään hieman parhaimmistosta jälkeen.

15. Range Rover Sport

Hieman pienempi ja urheilullisempi Range Rover Sport tarjoaa saman tyylin ja lähes yhtä hyvät tilat kuin iso Range Rover. Ajettavuudeltaan se on jopa kehittyneempi. Muotoilu on nyt Evoqueta muistuttava. 3,0-litrainen diesel tai Jaguarin kompressoriahdettu V8.

16. Ford Explorer

Iso amerikkalaismaasturi tuli Eurooppaan ladattavana hybridinä. Mukavuus on varsin hyvä ja varustelu runsas, mutta ajettavuus ei oikein vastaa luokan vaatimuksia.

17. Toyota Land Cruiser

Land Cruiser on edelleen tosimaasturi, joka tarjoaa modernin dieselin, mutta on sisätiloiltaan melko ahdas. Ulkonäkö on varsin maasturimainen, mutta nykytyyliin sisustus ja varustelu painottuvat ylellisyyteen. Runsaasti varustellut mallit ovat tosin hyvin kalliita.

18. Land Rover Defender

Defender soveltuu myös maantielle ilman, että maasto-ominaisuuksista on tarvinnut merkittävästi tinkiä. Sisustus on pelkistetty ja runsaasti varustellut mallit kalliita. Yleisimmät moottorit ovat 2,0-litraisia dieseleitä.

Tärkeimpien malliversioiden pisteet ja muiden mallien sijoitukset

Arvosteluperusteet

 

                     Takaisin